Antena Căutare

Handbalistele de la Oltchim, in "liga" disperarii: Nu mai exista bani pentru salarii, deplasari si pregatire

Cea mai titrata echipa sportiva a Romaniei este in pragul disperarii. Handbalistele de la Oltchim nu mai au bani sa duca gloria mai departe. Pentru vicecampioanele Europei, nu mai exista salarii, deplasari si pregatire.

Oltchim are viitorul incert din cauza gravelor dificultati economice ale sponsorului, combinatul chimic din Ramnicu Valcea aflat in procedura de privatizare. Cum, pentru salvare, exista si varianta unei preluari a campioanei de catre de CSM Bucuresti, handbalistele nu doresc ca echipa lor sa fie mutata in alt oras.

"Am avut o sedinta cu cei din conducerea clubului. Au fost foarte sinceri, ne-au spus care-i situatia exacta. Ne-au promis ca in momentul in care vor fi noutati noi vom afla primele. Din pacate nu depinde de noi sa raminem sa jucam in sala sporturilor Traian. Asteptam solutiile si, daca salvarea echipei inseamna sa jucam in alt oras, ne vom conforma, nu avem ce face. Ar fi pacat pentru Ramnicu Valcea sa plecam de aici unde handbalul e o traditie. Noua ne place aici si ne-am dori enorm sa raminem. Vilcea este casa noastra", a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, Ramona Farcau.

Si tehnicianul principal al echipei de handbal Oltchim, Jakob Vestergaard, isi doreste ca formatia campioana sa ramina la Ramnicu Valcea, insa a afirmat ca in cazul unei mutari, va merge unde va fi nevoie.

"E clar ca voi urma echipa oriunde se va duce, daca va fi cazul sa fie mutata de aici. Eu sper ca Oltchim sa ramana la Valcea. Eu si Mette Klit am venit sa antrenam la Ramnicu Valcea pentru un loc fantastic, pentru fani de exceptie, stiu cum este atmosfera in sala sporturilor Traian. Aici ne simtim in siguranta de fiecare data cind intram in sala. Chiar mi-as dori cu adevarat ca echipa sa ramina aici, daca va fi posibil. Daca va trebui sa plecam, nu ne ramine decat sa speram ca vor fi tot primitori ca aici", a declarat Jakob Vestergaard.

Danezul recunoeste ca evenimentele din ultima perioada au afectat moralul echipei: "Incercam sa ne gandim si sa vorbim foarte putin despre treaba asta. Ne gandim mai mult la cum ne va afecta pe noi si jocul nostru. Ne gandim un pic la treaba asta, dar incercam sa uitam de probleme cand mergem sa jucam handbal".

S-au tras la sorti saisprezecimile Cupei Romaniei. Vezi cu cine au picat Steaua, Dinamo sau Rapid!... Nadia Comaneci, subiect de melodie country...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x