Antena Căutare

Helmuth Duckadam, cu ochii in lacrimi: "E momentul ca si Romania sa-si faca datoria fata de mine"

Eroul de la Sevilia, cum a fost numit in urma cu 26 de ani, Helmuth Duckadam si-a dechis astazi sufletul in fata jurnalistilor. Il asteapta o noua operatie si spera ca aceasta sa fie si ultima. Helmuth Dukadam a fost internat pana astazi la Spitalul Militar din Bucuresti pentru analize. Asta in urma anevrismului vascular suferit in urma cu o saptamana!

"Cred ca 53 de ani mi-am facut datoria fata de Romania si cred ca a venit momentul ca si Romania sa-si onoreze datoria fata de mine", spune, cu ochii il lacrimi, Duckadam.

Eroul de la Sevilia a vorbit astazi despre suferinta lui. Un munte de om a lasat de-o parte masca puterii si s-a aratat lumii asa cum este. Un om cu bune si cu rele. Cu bucurii si dureri. De 26 de ani Helmuth Dukadam sufera de ischemie, o ingreunare a circularii sangelui in bratul drept.

"Nu mi-a fost usor si nu-mi este usor. De multe ori iti vine sa renunti, dupa atatea interventii, dupa atata durere, dupa atata nesiguranta", explica Helmuth. Problemele lui Dukadam au aparut in 1986, dupa finala de la Sevilla, cand a fost operat de urgenta. A suferit apoi alte doua interventii de-a lungul timpului. Iar acum ar urma cea de-a patra operatie.

"Cu mare probabilitate, solutia este o operatie de by-pass, una de by-pass arterial, nu coronarian ca in operatia pe cord deschis. Probelma insa este ca zona care va impune interventie chirurgicala este vasul pentru membrul superior drept", spun specialistii.

Inainte sa intervina, medicii bucuresteni au cerut si punctele de vedere ale specialistilor din patru mari centre europene. Daca operatia nu reuseste, Helmuth Dukadam risca sa-si piarda bratul.

Romania - Finlanda 1-1 » Copil aduce primul punct, dupa 3-1 cu Heliovaara ... Ceahlaul Piatra Neamt - FC Brasov, scor 2-1 in Liga I...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x