Antena Căutare

Hocheistul Peter Levente: "Sunt amenintat cu moartea. Eu fac parte din comunitatea maghiara, habar n-am de versurile imnului Romaniei"

Hocheistul Peter Levente, de origine maghiara, care face parte din lotul nationalei Romaniei si a fost acuzat ca a cantat imnul Ungariei, dar nu si pe cel al Romaniei, sustine ca a primit amenintari cu moartea pe Facebook.

UPDATE Presedinte COSR, Octavian Morariu a comentat subiectul la Antena 3: "Cred ca trebuie convinsi acesti jucatori sa intoneze imnul si nu fortati. Este o onoare pentru orice sportiv sa cante imnul tarii pe care o reprezinta".

"Am primit amenintari cu moartea pe Facebook si am fost nevoit sa inchid contul. Si prietena mea, romanca suta la suta, e speriata". Atacantul ciucan afirma insa ca nu se teme pentru viata lui: "Nu cred ca acei oameni, care se dau mari patrioti si ma terorizeaza pe internet ar pune in practica lucrurile pe care mi le-au transmis in spatiul virtual. Cert e ca eu am decis sa nu raspund la provocari".

Levente (25 de ani) a declarat in presa maghiara ca nu intelege supararea romanilor: "Nu stiu care e problema cu adevarat! Eu sunt maghiar si am intonat imnul Ungariei!".

La meciul Romania-Ungaria (4-1), un meci amical care s-a jucat pe 16 decembrie in cadrul turneului Euro Icehockey Challenge de la Miercurea-Ciuc, majoritatea jucatorilor tricolori (24 din cei 26 de selectionati sunt etnici maghiari) a tacut cand la statia de amplificare a patinoarului Vakar Lajos se difuza "Desteapta-te, romane!".

Conform unui ziar central, Levente a explicat: "Eu fac parte din comunitatea maghiara, habar n-am de versurile imnului Romaniei! In plus, mi-e dificil si sa comunic in limba romana. Am facut-o in scoala, dar nu a fost suficient cat sa o pot invata la perfectie".

Suparat din cauza amploarei pe care a luat-o scandalul, Peter ameninta cu retragerea din nationala: "Daca presa nu termina cu toata aceasta poveste, eu nu mai vin la lot!".

"Mi-as dori sa joc pentru Ungaria, dar nu cred ca am vreo sansa. Ungaria este o echipa puternica, e o competitie acerba pentru fiecare post din nationala" - Peter Levente

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Maggio si-a prelungit contractul cu Napoli pana in 2015... Transferul lui Latovlevici, amanat de impresari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x