Antena Căutare

Imparteau postere prin scoli si acum sunt in optimile Ligii

APOEL Nicosia este marea surpriza a primaverii Champions League. Un roman, galateanul Daniel Florea (35 de ani), a jucat vreme de 3 sezoane la aceasta echipa, in perioada 2006-2009, ex-dinamovistul bifand 50 de meciuri in tricoul galben-albastru al cipriotilor.

Dunareanul a castigat doua titluri de campion cu noua senzatie a Europei, precum si o Cupa a Ciprului. Din pacate, a plecat liber de contract de la APOEL, tocmai in sezonul in care formatia ajunsese, in premiera, in grupele Champions League. Actualul fundas de banda al divizionarei secunde Dunarea Galati a vorbit pentru gsp.ro despre motivele care au facut din fosta sa formatie una dintre echipele apreciate la nivelul Champions League.

- Daniel, cum se explica miracolul APOEL Nicosia?
- Eu nu cred ca este o minune. Este un rezultat al unei intelegeri a fotbalului profesionist. Eu vad APOEL Nicosia ca o colonie britanica, englezeasca. E o consecinta a lucrurilor facute cu cap.

Cele mai mari salarii-20.000 de euro pe luna
- Cum s-ar traduce asta intr-un fotbal ca al nostru mai dificil de explicat in termeni profesionisti?
- Uite cum am vazut eu APOEL, mai ales ca nu este departe timpul cand am jucat acolo. APOEL este echipa UE, a dizidentilor, a tinerilor, in comparatie cu Omonia, considerata acolo ca fiind gruparea comunistilor. Contractele erau OK, nici mari, nici mici. Cel mai mare era pe la 20.000 de euro pe luna, unul mediu pe la 13-15.000 de euro. Multi tineri care cresteau pe langa jucatori cu nume, adusi de la formatii cu staif, dar care veneau liberi de contract. Se umplea stadionul meci de meci, iar suporterii canta de-ti sparg timpanele. Te imping de la spate, sincer.

Patronul: un batranel simpatic, departe de antrenamente
- Bugetul era mare?
- Nu stiu exact cat era, dar nu era nici mai mic, nici mai mare decat al unei echipe foarte bune de la noi. N-am club in Romania cu care sa compar ceea ce am vazut acolo! Baza moderna, totul facut ca la carte, cum am mai vazut la Sahtior Donetk, de la medicatie la sala de forta, program etcetera. Iar patronul era un batranel, destul de simpatic, care l-am vazut in 3 ani doar de doua ori prin vestiar. El vorbea cu antrenorul, in particular, ii spunea: "Ai probleme? Ma anunti, vii, vorbim! In rest, eu nu ma bag peste munca ta, imi zici cand e ceva cu care pot sa te ajut". Banii erau platiti la timp, tipul atragea tot felul de companii, care sa pompeze financiar. Firme de telefonie mobila, niste bani de la sponsorul tehnic, de oriunde reusea.

- Exista vreun conducator in prima divizie care sa semene cu patronul lui APOEL?
- Borcea! Glumesc. Cristi nu e nici batranel si nici nu are calmul lui, Borcea e un tip exploziv. Poate Badea sa-i semene ca atitudine, dar, cu tot respectul, nu l-as compara cu nimeni din Romania pe seful lui APOEL, pentru ca nu-i gasesc nici lui vreun corespondent.

Imparteau postere in scoli
- Cum era viata de la echipa?
- Antrenamente cand era programul, in rest nimeni nu era controlat. Normal ca se distra lumea, dar nu s-a auzit vreodata sa vina vreunul chefliu la antrenament sau sa intarzie. Mi-aduc aminte ca mergeam prin scoli, ne intalneam cu pusti, cu tineri, stateam, discutam cu ei, imparteam postere, autografe, eram foarte apropiati de suporteri. De aceea zic ca la APOEL s-a pus in practica o poveste de succes capitalista, de la A la Z.

- Pana unde crezi ca va reusi APOEL Nicosia in acest sezon de Champions League?
- Mi-as dori s-o duca departe, insa depinde de adversarul din primavara. Lucrurile se vor schimba, e o dubla mansa, eliminatorie, iar cipriotii vor fi luati pe sus de acum incolo. Va fi greu sa treaca de urmatorul tur, insa, daca returul se joaca la Nicosia, orice e posibil. Cred ca si jucatorii lui APOEL au realizat ca au o sansa unica si se vor tine tari de fiecare moment al urmatoarelor meciuri.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images / EPA

FOTO! Un jucator al lui Dinamo Zagreb s-a dat de gol in meciul cu Lyon... Noile conditii de licentiere: cluburile trebuie sa angajeze un suporter!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x