Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cum a "investit" Steaua, in 1986, 10 milioane de dolari in FC Barcelona

Dupa esecul de la Sevilla, din 7 mai 1986, Josep Lluis Nunez, presedintele lui FC Barcelona, a decis sa investeasca masiv pentru a face uitata rusinea contra Stelei. I-a adus pe Lineker, Zubizarreta, Hughes sau Nayim, dar catalanii au terminat pe locul secund

In vara lui 1986, Josep Lluis Nunez, presedintele lui FC Barcelona, e nervos. 1985 - 1986 a fost un sezon dezastruos, care a "culminat" cu esecul contra Stelei, din 7 mai, din finala Cupei Campionilor Europeni, de la Sevilla. Dupa patru sezoane la catalani, "Pichi" Alonso, eroul din semifinale, este gonit, culmea, chiar la rivala Espanyol. Lineker e adus de la Everton, pentru aproape patru milioane de dolari. In poarta, Urruti (decedat, intre timp, in urma unui accident de masina, in 2001), e inlocuit cu Andoni Zubizarreta, vine si Mark Hughes, de la Manchester, tot pentru patru milioane. Schimbarile sunt majore, Andoni e considerat cel mai bun portar iberic, mai ales dupa prestatia de la Campionatul Mondial din Mexic. Lineker e si el un atacant de clasa.

Cu toata investitia de peste 10 milioane de dolari, catalanilor nu le iese nimic. Schuster e dat afara la inceput se sezon, antrenorul Terry Venables isi pierde autoritatea. FC Barcelona termina pe locul secund, in spatele lui Real Madrid, e eliminata de Osasuna, la penaltyuri, din Cupa Spaniei, iar Dundee United face acelasi lucru, dar in Cupa UEFA.

Recomandari