Antena Căutare

”În urmă cu 10 ani, nimeni nu-mi oferea vreun job. Acum sunt cel mai bun din țară” Povestea antrenorului care și-a dus țara la Cupa Mondială, iar la 6 zile a demisionat din fruncție

Calificarea la un Campionat Mondial de Fotbal, cea mai importantă competiție din acest sport, reprezintă, fără dubii, un lucru unic pentru orice selecționer. Ce poate fi mai special, ce sentiment de mândrie mai mare poate exista decât acela de a-ți conduce propria țară către un turneu final.

Aceste sentimente le-a trăit, parțial, și australianul Angelos Postecoglou.Născut în Grecia, la Atena, dar emigrat în Australia la bordul unei nave în 1970, Ange, așa cum este alintat de presa de la Antipozi, a reușit o performanță remarcabilă cu naționala Socceroos. Cu Postecoglou la timonă, ”cangurii” s-au calificat la Cupa Mondială pentru a 4-a ediție consecutivă a competiției.

În urmă cu o săptămână, la Sydney, Cahill & co. învingeau Honduras, cu 3-1, și rezolvau un baraj Asia-America Centrală destul de dificil. Ieri însă, întreaga suflare fotbalistică din Australia a trăit un adevărat șoc. Cu ochii în lacrimi, artizanul acestei calificări, Ange Postecoglou, anunța că renunță la funcția de selecționer al Australiei.

Tocmai acum, înainte de Mondiale. Acum, într-o perioadă bună a fotbalului australian, antrenorul care câștiga Cupa Asiei în 2015 și își califica țara la un Mondial se retrăgea și lăsa locul altui tehnician în avionul spre Moscova.

”Este cea mai grea dimineață din viața mea”, și-a început Ange conferința de presă de despărțire. ”După mai multe căutări sufletești, am luat decizia de a renunța. Acum. Aici. Azi”, a continuat Ange, cu ochii în lacrimi.

Șefii Federației de la Sydney știau că Ange va renunța la post, însă nu înainte, ci după turneul final din Rusia, turneu pentru care acesta a muncit din greu în ultimii doi ani.

La conferința de presă de adio, Postecoglou a declarat că, în ciuda oboselii psihice și a presiunii, nu va sta mult timp fără job și intenționează să revină la munca de antrenor la un club.

Postecoglou a avut o ascensiune fulminantă în fotbalul australian.”În urmă cu 10 ani, nimeni nu-mi oferea vreun job. Acum sunt cel mai bun din țară. Cine știe unde voi fi peste 10 ani”, declara acesta în urmă cu câteva săptămâni.

Înainte de a scrie istorie pe banca ”cangurilor”, Postecoglou a scris istorie pentru clubul de A-League, prima ligă a Australiei, Brisbane Roar. Venit la Brisbane în 2009, Postecoglou a transformat rapid clubul din Queensland, iar stilul spectaculos al acestora au făcut ca echipa să fie alintată de fani ”Roarcelona”.

În sezonul 2010-2011, cu Postecoglou pe bancă, Brisbane Roar câștiga titlul în Australia, după o finală mai mult decât dramatică împotriva celor de la Central Coast Mariners. Intrată în prelungiri, finala Roar - Mariners a avut un deznodământ demn de un thriller. În minutul 117, Mariners conduceau cu 2-0 și aveau titlul în buzunar. Peste doar 3 minute, echipa lui Postecoglou avea să ducă scorul la 2-2. La penalty-uri, Brisbane s-a impus cu 4-2 și avea să se încoroneze, în premieră, campioană în A-League.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste un sezon, Postecoglou realizează o altă performanță istorică, fiind primul antrenor care își apără titlul în A-League. Tot de pe banca lui Brisbane Roar și tot într-un meci dramatic.

FCSB pregătește lovitura iernii! Gigi Becali vrea un jucător de la rivala CFR Cluj. Ardelenii sunt dispuși la negocieri:... ULTIMA ORĂ! Gigi Becali a anunțat echipa de start a FCSB-ului pentru meciul cu Plzen! Doi jucători de națională, OUT din...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x