Independenţa Cataloniei ar putea lăsa planeta fără El Clasico! Președintele Barcelonei: ”Vom decide în ce campionat vom juca!”

Ceea ce la un moment dat părea un lucru greu de imaginat, acela ca Barcelona să părăsească La Liga, cel mai puternic campionat al planetei, are mari șanse de a se realizat după ultimele evenimente politice din zonă.

Însuși conducătorul Barcelonei, Josep Maria Bartomeu a recunoscut că uriașul club al Cataloniei ia în considerare mutarea echipei într-un al campionat, după tensiunile recente dintre catalani şi spanioli.

"Clubul FC Barcelona susţine independenţa Cataloniei. Duminică, cu Las Palmas, am vrut să jucăm cu porţile închise, pentru ca lumea să înţeleagă indignarea noastră. În cazul în care Catalunya îşi va câştiga independenţa, vom analiza situaţia. Conducerea va lua o decizie şi e posibil să ne alegem un alt campionat în care să evoluăm. Barcelona este mai mult decât un club, iar acest lucru nu se va schimba niciodată”, a afirmat Bartomeu, conform presei din Spania.

Declarația președintelui Barcelonei vine la scurt timp după ce ministrul Sportului din Spania, Gerard Figueras, recunoștea că Barcelona ar putea juca în alt campionat după ce Catalonia își va obține Independența.

”În cazul în care se va proclama Independența Catalonia, echipele din zonă, Barcelona, Girona și Espanyol vor decide unde vor juca în continuare: în Spania sau în alte țări din apropiere precum Italia, Franța sau Anglia.”, a spus Figueras.

Plecarea Barcelonei din La Liga ar reprezenta o lovitură teribilă pentru lumea fotbalului. Cel mai renumit, faimos, galonat, titrat și urmărit derby al planetei, El Clasico, duel care se joacă non-stop din 1929, va dispărea de pe harta campionatelor.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri