Antena Căutare

Ionuţ Negoiţă vinde 51 la sută din acţiunile clubului Dinamo cu un leu

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a anunţat, marţi, că doreşte să cedeze 51 la sută din acţiunile societăţii care deţine gruparea din Liga I cu un leu. Totuşi, cumpărătorul trebuie să investească imediat în echipă 500.000 de euro, datorilile curente către jucători şi furnizori.

"Am luat clubul Dinamo ca şi în faliment şi l-am ţinut în viaţă singur în aceşti ani. Din păcate nu am reuşit performanţe fotbalistice notabile, poate şi pentru că atunci când l-am luat m-a costat destul de mult şi ulterior cu datorii şi ca să-l aduc pe linia de plutire... Cu acele resurse, dacă nu le blocam la început, aş fi putut să plusez pe partea fotbalistică şi sunt convins că şi perfomanţele fotbalistice erau altele. Am decis ireversibil de doi ani să ies din fotbal. Am avut negocieri cu reprezentanţi greci, arabi, chinezi şi români. Am încercat să vând acest club şi de a găsi o soluţie, pe cineva care să facă mult mai mult decât am făcut eu. Marea majoritate a dat înapoi pentru că nu avem casa noastră, nu avem un stadion. Am promis acum câteva luni că într-o lună, într-un fel sau altul voi ceda acţiunile clubului. Am avut discuţii cu domnul Floirică şi dânsul mi-a povestit de fonduri din Anglia, Dubai şi un proiect foarte ambiţios, cu cinci milioane pe an investiţi, am tot sperat că lucrurile sunt serioase, chiar dacă majoritatea îmi spunea că nu e cazul să am încerdere. Am fost de acord cu toate propunerile, chiar dacă s-a plecat de sus şi a ajuns către zero, numai în ideea că e o soliuţie serioasă. Dar mi-am dat seama că au fost doar poveşti şi dorinţă de publicitate. Mi-am dat seama că e o gogoaşă umflată. Cu Claudiu Florică s-a plecat de la 5 milioane, apoi a scăzut la 3, la două, la unu şi apoi gratis, numai în ideea să vină cu un proiect. Când s-a ajuns la un leu, a dispărut în ceaţă. Am spus că trebuie ca cei care vin să nu aibă o povară a cumpărării şi banii să-i investească în club şi în performanţă. Decizia meste ca pachetul de 51 la sută îl vând pe un leu. Cei care vin sunt obligaţi, asta e condiţia, să aducă 500.000 de euro în societate ca să aducă datoriile scadente, salarii, furnizori. Acesta este decizia mea, voi fi destul de flexibil şi cooperant în ideea că vreau să predau ştafeta cuiva care să ducă mai departe acest club. Pot renunţa şi la acel leu, dar a spus cineva că nu e bine să iei lucruri gratis", a declarat Negoiţă, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că datoriile totale ale clubului sunt de 1,8 milioane de euro şi doar o parte dintre ele sunt scadente.

Negoiţă vinde practic Baza Săftica, cu două terenuri d eiarbă, unul sintetic, spaţii de cazare, restaurant, sală de fitness, plus parcul auto, mijloace fixe şi alte echipamente, evaluate la 3,5 milioane de euro, lotul de jucători fiind o altă discuţie şi având o altă valoare.

Negoiţă a devenit acţionar a Dinamo în urmă cu şapte ani şi majoritar în martide 2014. El deţine 93 la sută dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ şase la sută, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1 la sută.

Steadionul Dinamo aparţine Clubului Sportiv Dinamo, din cadrul Ministerului de Interne, cesionat pe durată nelimitată grupării controlate de Badea

Sursa : news.ro

Cosmin Hodor, manager de comunicare al Simonei Halep, critică decizia părinţilor Bancăi Andreescu, ca fiica lor să repre... O echipă japoneză a marcat în 90 de secunde două goluri cu şuturi din propria jumătate de teren...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x