Antena Căutare

România are 80% şanse să se califice la Jocurile Olimpice cu gimnastica ritmică! În ce condiții se antrenează sportivele noastre. „Ni s-a înjumătățit bugetul” - Video

România are 80% şanse să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an, cu gimnastica ritmică. Irina Deleanu, preşedintele Federaţiei de Gimnastică Ritmică şi Maestru Emerit al Sportului, a vorbit despre condițiile în care se antrenează sportivele.

Sportivele noastre se pregătesc şase ore pe zi pentru a duce performanţa sportului românesc la culmi mondiale. Însă, sunt neajunsuri, nu avem infrastructură sportivă, statul nu prioritizează sportul.

Cu toate acestea, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică reuşeşte să formeze campioane şi să organizeze competiţii internaţionale la Bucureşti şi la Cluj-Napoca, în fiecare an.

„Cel mai important lucru este infrastructura. E dorim toți să aducem copiii la sport, dar nu prea avem unde să îi chemăm”, a spus Irina Deleanu.

„Ni s-a diminuat bugetul la jumătate. Nu mă așteptam, fiind an olimpic. Sigur că am sprijin din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care mereu preia competițiile de calificare la Jocurile Olimpice atunci când acestea nu pot fi finanțate din bugetul Ministerului Tineretului și Sportului. Dar ți se dă un mic buget, din care tu trebuie să faci de toate – și competiții internaționale și pregătire să le asiguri sportivilor cazare, masă și deplasări intputernici care să vină alături de noi și alături de ernaționale și altele. Noi ne străduim să căutăm parteneri care să vină alătuir de noi și aături de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică”, a spus Irina Deleanu.

Mai multe detalii, în clipul de mai sus din „Observator”.

Ianis Hagi, în echipa săptămânii în Liga Europa... Papură: Probabil nu vom avea multe ocazii împotriva unei echipe precum CFR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x