Antena Căutare

Islanda conduce detașat un top 5 al celor mai mici țări calificate la Campionatul Mondial de Fotbal de-a lungul istoriei!

Poate că ”în fotbal nu mai există echipe mici”, însă există țări mici, extrem de mici, care pot oferi foarte mult fotbalului mare. Acesta este și cazul micuței Islande, o țară care în urmă cu un an scria istorie la Euro 2016, iar acum a scris deja istorie prin calificarea la Cupa Mondială din Rusia!

Dintr-o grupă cu echipe considerate, cel puțin teoretic, mai valoroase, precum Croația, Ucraina și Turcia, Islanda a ieșit cu capul sus, cel mai sus. În urma unei campanii de calificare absolut impresionantă, cu 7 victorii și o remiză din 10 meciuri jucate, insularii s-au calificat la Mondiale de pe primul loc al grupei!

Calificarea istorică a Islandei la Mondial scrie o nouă pagină din istoria acestei țări, dar și din istoria fotbalului! Prin performanța de ieri, Islanda a devenit țara cu cea mai mică populație prezentă vreodată la Mondial: 334.000 de locuitori, de aproape patru ori mai puțin decât Trinidad-Tobago (1,3 milioane), care deținea vechiul record.

Iată un TOP 5 al celor mai mici țări calificate la Campionatul Mondial de Fotbal:

1. Islanda 2018 (populație: 334,000 de locuitori)
Lideri detașați în acest top, islandezii se califică la CM din 2018 și, după ”sfertul” de la Euro 2016, sunt gata să scrie istorie și la turneul Mondial de anul viitor

2. Trinidad Tobago 2006 (populație: 1,3 milioane locuitori)
În 2006, zona CONCACAF oferea fotbalului mondial un nume în premieră: Trinidad Tobago. Țara cunoscută tuturor pentru că îl oferise fotbalului mondial pe Dwight Yorke, nu a făcut însă față la Mondial, obținând doar un punc, 0-0 cu Suedia, și două eșecuri, ambele 0-2 cu Anglia și Paraguay.

3. Irlanda de Nord 1958, 1982 și 1986 (populația: 1,8 milioane locuitori)
Nu o dată, nu de două ori, ci de trei ori s-au calificate nord-irlandezii la Mondial. Și, surpriză, aceștia o pot face și acum, dat fiind faptul că vor juca la baraj.

4. Slovenia 2002 și 2010 (populație: 2 milioane de locuitori)
Cea mai tristă amintire a tricolorilor antrenați în 2002 de Gică Hagi se leagă de această țară. Atunci, slovenii obțineau prima calificare la un Mondial (Coreea de Sud și Japonia). Între timp, slovenii au mai bifat o prezență, în 2010, în Africa de Sud. Dacă în 2002 nu au scos niciun punct, slovenii au jucat onorabil în 2012, obținând 4 puncte!

5. Jamaica 1998 (populație: 2,9 milioane de locuitori)
Prezență exotică și în premieră la un Mondial, jamaicanii nu s-au făcut de râs total în Franța 98. Deși au pierdut 1-3 cu Croația și 0-5 cu Argentina, aceștia au încheia Coupe du Monde cu o victorie contra Japoniei, 2-1.

FCSB are cale liberă spre Adam Nemec! Ionuț Negoiță a anunțat prețul atacantului lui Dinamo... Mega-transfer între granzii Spaniei: Antoine Griezmann spune ”DA” Barcelonei! Sumă astronomică de transfer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x