Antena Căutare

JO 2012: Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani, fara val islamic pe tatami

Judoka Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani (+78 kg) este prima sportiva saudita din istoria olimpica. Cum judoul nu poate fi practicat in hainele traditionale islamice, pentru a participa, tanara a trebuit sa renunte la burka ("haina" larga si lunga pana in pamant purtata obligatoriu de femeile musulmane pentru a-si ascunde formele in public), precum si la valul specific.


Prin urmare, sportiva in varsta de 16 ani a intrat pe tatami doar in costum de judo, dar cu un fel de casca pe cap, "accesoriu" negociat cu federatia internationala de profil si cu CIO. Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani a fost invinsa prin ippon, dupa un minut si 22 de secunde, de portoricana Melissa Mojica, dar prezenta sa a fost aplaudata de public.

Presedintele Federatiei Internationale de Judo, Marius Vizer, declarase cu o zi inaintea inceperii Jocurilor Olimpice ca sportiva saudita nu va putea lupta daca nu accepta sa-si dea jos valul islamic.

Foto: Intactimages / EPA

Gigi, scos din sarite de Tatarusanu: "Sa apere Stanca!"... JO 2012: Echipa Romaniei a castigat medalia de argint la sabie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x