Jocurile Olimpice 2020. David Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri liber la JO de la Tokyo

David Popovici a participat marți la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Înotătorul în vârstă de 16 ani a obținut locul patru în noua serie a probei de 100 de metri liber și s-a calificat în semifinală.

David Popovici a participat marți la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo

Hepta

David Popovici s-a calificat în semifinala probei cu al 8-lea timp al probei. Acesta a terminat marți proba de 100 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo pe locul patru, fiind cronometrat cu timpul de 48.03.

Pe primul loc a fost italianul Thomas Ceccon, cu 47 de secunde şi 71 de sutimi, urmat de americanul Caeleb Dressel, ce a obținut 47.73, iar un alt italian, Alessandro Miressi a scos 47 de secunde și 83 de sutimi, în timp ce David Popovici aproape i-a prins din urmă cu 48 de secunde și 03 de sutimi.

Citește și: Jocurile Olimpice 2020. Ana Maria Popescu a câștigat argintul la spadă. Prima medalie pentru România la JO de la Tokyo

Înotătorul român și-a păstrat locul în semifinala care va avea loc miercuri dimineață, de la ora 04.30, iar finala este joi, de la 05.37. David Popovici este detinătorul unui celui mai bun timp al sezonului, de 47 de secunde și 30 de sutimi, cu o secundă mai puțin decât timpul înregistrat marți la JO de la Tokyo.

David Popovici a ocupat locul 4 în finala la 200 metri liber, de la JO de la Tokyo

De asemenea, adolescentul a mai reușit marți să ocupe locul 4 în finala la 200 metri liber, de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Acesta a încheiat cursa cu un timp de 1.44.68, pe primul loc fiind britanicul Tom Dean, cu timpul de 1.44.22, urmat de Duncan Scott, ce a terminat cu un timp de 1.44.26, iar pe locul trei a fost brazilianul Fernando Scheffer, cu un timp de 1.44.66.

"Deşi sunt nişte bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câştigat dreptul să fiu lângă ei şi să fiu una dintre bestii", a spus el, conform digisport.ro.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se țin fără spectatori

În Japonia, restricţiile stării de urgenţă sanitară sunt la fel de stricte ca în alte țări. Restaurantele și barurile se închid mai devreme, dar și evenimentele culturale şi sportive sunt vizate de unele restriții.

"Numărul de noi cazuri de infectare cu nou coronavirus continuă să crească la Tokyo. Odată cu creşterea deplasării populaţiei, varianta Delta, mai contagioasă, reprezintă acum aproximativ 30 la sută din cazuri. Se estimează că această cifră va creşte în continuare", a declarat Yasutoshi Nishimura, ministrul japonez responsabil pentru situaţiile legate de Covid-19.

Citește și: Maria Belen Perez Maurice, scrimera argentiniană cerută de soție de antrenorul ei la Jocurile Olimpice 2020.Care a fost reacția ei

Nishimura a declarat că noua stare de urgenţă sanitară, care va fi instaurată joi, va dura până la 22 august şi va stabili un plafon de 5.000 de spectatori sau 50 la sută din capacitatea locului de desfăşurare a unui eveniment, oricare dintre acestea limite este mai mică. Alcoolul va fi interzis în baruri şi restaurante, care vor trebui să se închidă la ora 20.00. Evenimente precum concertele trebuie să se încheie la ora 21.00, potrivit news.ro.

Citește și
Meteorologii anunță vreme deosebit de rece și vânt puternic. În ce regiuni se aștepată lapoviță și ninsoare
Meteorologii anunță vreme deosebit de rece și vânt puternic. În ce regiuni se aștepată lapoviță și ninsoare
Cum arată fetița Elenei Udrea. Eva Maria a crescut și moștenește frumusețea părinților săi
Cum arată fetița Elenei Udrea. Eva Maria a crescut și moștenește frumusețea părinților săi
Un bărbat a prins un aligator imens, dar ceea ce a găsit în stomac l-a lăsat fără cuvinte: „Are în jur de 5.000 de ani”
Un bărbat a prins un aligator imens, dar ceea ce a găsit în stomac l-a lăsat fără cuvinte: „Are în jur de 5.000 de ani”
Mai multe articole

"Sperăm să limităm răspândirea infecţiilor prin plasarea oraşului Tokyo în stare de urgenţă", a spus ministrul, adăugând că spitalizările au crescut în rândul celor cu vârsta cuprinsă între 40 şi 50 de ani.

Pippa Middleton a dezvăluit secretul din spatele siluetei sale. Cum reușește sora lui Kate Middleton să se mențină în formă
Pippa Middleton a dezvăluit secretul din spatele siluetei sale. Sora lui Kate Middleton nu ține...
Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021. Berbecii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021 aduce multe momente dificile în viața Berbecilor....
Parteneri
Parmigiana de vinete. Rețetă clasică din bucătăria italiană
Parmigiana de vinete este o rețetă din bucătăria tradițională italiană de vinete cu parmezan și cu sos de roșii. Pe cât de simplă este rețeta, pe atât de gustoasă și consistentă.
Catine.ro
Ultimele știri