Jucătoarele spaniole de fotbal vor intra în grevă la 16 noiembrie

Jucătoarele din prima ligă spaniolă de fotbal vor intra în grevă, începând cu 16 noiembrie, fiind nemulţumite de salariile pe care le primesc, informează Reuters.

O proporţie de 93 la sută dintre jucătoarele celor 16 cluburi spaniole de top a votat intrarea în grevă, după ce o întâlnire a Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE) şi Asociaţia cluburilor de fotbal feminin (ACFF) s-a încheiat fără niciun acord.

Jucătoarele cer un salariu minim în prima ligă de 12.000 de euro net pe lună, în timp ce cluburile nu sunt dispuse să le ofere decât 8.000 de euro.

"Nu s-a ajuns la niciun acord cu ACFF şi, ca urmare, o grevă pe termen nelimitat a fost cerută la meciurile din prima divizie, care vor începe în week-end-ul 16-17 noiembrie", a precizat AFE, într-un comunicat.

"Suntem sută la sută jucătoare de fotbal, în fiecare oră a zilei", a declarat Ainhoa Tirapu, vicepreşedintele comitetului de fotbal feminin al AFE şi portar al echipei Athletic Bilbao.

Federaţia Spaniolă de Fotbal organizează campionatul feminin, dar o sursă din cadrul forului a precizat că RFEF nu se poate implica în această problemă, una între jucătoare şi cluburi.

Sursa : news.ro

Ultimele știri