Jurgen Klopp, despre favoritele la câștigarea Champions League

Jurgen Klopp, despre favoritele la câștigarea Champions League

Jurgen Klopp, despre favoritele la câștigarea Champions League

În opinia lui Jurgen Klopp, principalele favorite la câștigarea Champions League sunt Bayern Munchen și Manchester City.

"Din punctul meu de vedere sunt două mari favorite rămase în competiție, Bayern Munchen și Manchester City. Bayern Munchen a avut un sezon impresionant sub comanda lui Hansi Flick. În plus, Manchester City are o șansă uriașă. Este suficient să te uiți la lotul lor de jucători. Trebuie să ai noroc și să aliniezi cel mai bun '11' în cazul în care vrei să câștigi trofeul Champions League. City și Bayern au multă calitate, însă trebuie să ajungă aproape de perfecțiune ca să câștige trofeul", a afirmat Klopp pentru Goal.com.

În Final 8 s-au calificat deja PSG (a eliminat-o pe Borussia Dortmund cu 3-2 la general), Atletico Madrid (a eliminat-o pe Liverpool cu 4-2 la general), Atalanta (a eliminat-o pe Valencia cu 8-4 la general) și RB Leipzig (a eliminat-o pe Tottenham cu 4-0 la general).

În luna august vor avea loc și meciurile retur din optimile Ligii Campionilor, după cum urmează:

  • FC Barcelona - Napoli (se pleacă de la 1-1)
  • Bayern Munchen - Chelsea (3-0 pentru Bayern în tur)
  • Manchester City - Real Madrid (2-1 pentru City în tur)
  • Juventus - Olympique Lyon (1-0 pentru Lyon în tur)

Meciurile retur din optimile de finală ale Ligii Campionilor sunt programate pe 7-8 august. Apoi, în perioada 12-23 august echipele se vor muta în Portugalia, la Lisabona, unde va avea loc Final 8.

Spusele lui Jurgen Klopp sunt întărite și de previziunile bookmakerilor. La agențiile de pariuri sportive topul favoritelor din Champions League 2019/2020 arată în prezent astfel:

1. Bayern Munchen - cota 3.75

2. Manchester City - 4.20

3. PSG - 7.00

4. FC Barcelona - 7.50

5. Atletico Madrid - 13.00

6. Juventus Torino - 15.00

7. Atalanta - 16.00

8. RB Leipzig - 21.00

9. Real Madrid - 31.00

10. Napoli - 61.00

11. Lyon - 81.00

12. Chelsea - 351.00.

Bayern Munchen caută primul trofeu Champions League după 7 ani de pauză

Bayern Munchen, proaspăt campioană în Bundesliga, a câștigat ultima dată trofeul Champions League în sezonul 2012/2013. A fost un an magic pentru Bayern, care, după ce a trecut cu emoții de Arsenal Londra în optimi (datorită golului marcat în deplasare), a zdrobit-o în sferturile de finală pe Juventus Torino cu 4-0 la general, iar apoi în semifinale i-a dat un 7-0 la general lui FC Barcelona. În finala de pe Wembley, Bayern Munchen s-a impus în fața rivalilor de la Borussia Dortmund, scor 2-1, după reușitele lui Mandzukici și Arjen Robben.

De atunci însă, Bayern Munchen nu a mai ajuns în nicio finală de Champions League. Bavarezii au avut patru semifinale (ultima în 2018, când au fost eliminați de Real Madrid), iar anul trecut au fost eliminați în optimile de finală de Liverpool, echipă care avea să câștige și trofeul Champions League sub comanda lui Jurgen Klopp. În acest sezon însă, Bayern a câștigat toate meciurile din Champions League, două cu Tottenham, Olympiakos și Steaua Roșie Belgrad și unul cu Chelsea Londra. În plus, antrenorul Hansi Flick, care și-a prelungit recent contractul, a demonstrat că a reușit să se impună, deși în primă fază a fost doar interimar.

„Cetățenii” nu au disputat nici măcar o finală de UCL, până în prezent

Manchester City, în schimb, se află încă în cursa îndeplinirii marelui vis al șeicilor, acela de a câștiga trofeul Champions League. City se află la a noua prezență consecutivă în Champions League, dar încă nu a ajuns în vreo finală. Cel mai aproape a fost în sezonul 2015/2016, când City a fost învinsă în semifinale de Real Madrid după 0-0 în tur și 0-1 în retur.

În sezonul precedent, City s-a oprit în sferturile de finală, fiind învinsă de Tottenham Hotspur, echipă care avea să se califice ulterior în ultimul act. În acest sezon, City este însă neînvinsă (remiză și victorie cu Șahtior și Atalanta + două victorii cu Dinamo Zagreb în grupe), iar în prima manșă a optimilor a trecut de Real Madrid cu 2-1.

De această dată, întreaga atenție a celor de la Manchester City pare axată doar pe trofeul Champions League. Lupta din competiția internă cu Liverpool a fost tranșată de ceva vreme, iar "cormoranii" au câștigat detașat titlul, în timp ce City s-a putut concentra astfel doar pe Champions League. Pentru a pune mâna pe marele trofeu, cei de la Manchester City mizează pe experiența lui Pep Guardiola, dar și pe omogenitatea unui lot în care s-au investit bani grei și care a ajuns la maturitate. În plus, cei de la City pot profita și de faptul că Bayern Munchen va veni după o pauză de mai bine de o lună în competiția internă până când meciurile din Champions League se vor relua, iar jucătorii pot ieși din ritm.

Ultimele știri