Lewis Hamilton a participat la manifestaţiile împotriva rasismului de la Londra

Sextuplul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a participat, duminică, la protestele faţă de rasism de la Londra, descriind experienţa ca fiind "cu adevărat emoţionantă", informează AFP.

Britanicul, în vârstă de 35 de ani, este singurul pilot de culoare din F1 şi s-a alăturat protestatarilor din Londra, care s-au mobilizat regulat de la moartea lui George Floyd în Statele Unite, luna trecută.

"Am fost astăzi în Hyde Park pentru protestul paşnic şi am fost atât de mândru să văd atât de multe persoane de toate rasele şi originile care susţin această mişcare. Era cu adevărat emoţionant. Sunt sigur că va veni schimbarea, dar nu ne putem opri acum", a scris el pe o reţea de socializare.

Într-un interviu acordat Sunday Times, pilotul echipei Mercedes a anunţat că înfiinţează o comisie pentru diversitate, care să atragă mai multe persoane din rândul minorităţilor de culoare către sportul cu motor.

Lansată în colaborare cu Academia Regală Britanică de Inginerie, comisia pe care doreşte să o creeze, supranumită Comisia Hamilton, îşi propune să le ofere tinerilor proveniţi din rândul minorităţilor cursuri centrate pe profesii legate de competiţiile automobilistice.

Parteneriatele iniţiate de comisia sa ar trebui să încurajeze tinerii de culoare să studieze ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica, pentru a "creşte numărul minorităţilor de culoare reprezentate în F1".

Sursa : news.ro

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri