Antena Căutare

LPF si-a dat acceptul: Liga I trece la sistemul cu 14 echipe

Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a aprobat schimbarea sistemului competitional al Ligii I. Incepand cu sezonul 2014-2015, Liga I va avea doar 14 echipe, care se vor duela in sistem play-off si play-out.

Situatia financiara a cluburilor romanesti i-a determinat pe sefii fotbalului sa mai taie din numarul de echipe din prima liga. Astfel, Comitetul Executiv al LPF a fost de acord cu propunerea de remaniere a competitiei, aproband pentru sezonul 2014-2015 un sistem play-off / play-out cu 14 echipe in Liga I.

Toate cele noua cluburi reprezentate in Comitetul Executiv (CFR Cluj, Steaua, Dinamo, Pandurii, Concordia, Ceahlaul, Gaz Metan, CSMS Iasi si Viitorul Constanta) au fost de acord cu propunerea de restructurare a Ligii. S-a ales sezonul 2014-2015 pentru a permite celor care nu sunt de acord sa aiba un an de pauza sa se acomodeze. La finalul lui 2013/2014, dacă Adunarea Generala a LPF si apoi Comitetul Executiv al FRF vor aproba, se va organizeze un baraj intre locurile 13 si 14 cu castigatoarele celor doua serii din Liga a II-a pentru a se putea face trecerea la noul sistem”, a explicat Valentin Alexandru, secretarul general al LPF.

Noul sistem va fi pe placul suporterilor, care se pot delecta, spre exemplu, cu patru derby-uri Steaua-Dinamo intr-un singur an competitional.

Decizia luata in Comitetul Executiv va fi supusa la vot in urmatoarea Adunare Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal.

VIDEO! Brazilia, borna istorica: 1000 de meciuri pentru nationala “Selecao”... "Rege" in Qatar! Hagi le-a prezentat seicilor proiectul Academiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x