Macron vrea ca toate campionatele din "Top 5" să fie oprite definitiv, însă germanii şi spaniolii încep testele pentru depistarea Sars-CoV-2, în vederea reluării antrenamentelor

Guvernul a anunţat că până la sfârşitul lunii iulie nu va exista nicio competiţie pe teritoriul Franţei din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că liga profesionistă va fi nevoită să oprească definitiv sezonul Ligue 1. Potrivit Le Parisien, preşedintele Emmanuel Macron speră ca şi celelalte campionate importante din Europa, cele din Anglia, Spania, Italia şi Germania, să urmeze exemplul francez.

În acest scop, ministrul francez al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a început discuţii bilaterale cu omologii săi europeni, mai întâi cu cei germani şi italieni. Joi, ea ar urma să discute cu omologul spaniol.

Până în prezent, doar italienii ar vrea să procedeze la fel ca Franţa. Miercuri, ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a declarat că "deciziile luate de alte ţări, cum ar fi Franţa, ar putea împinge Italia să urmeze această linie, care ar putea deveni o linie europeană."

La polul opus, spaniolii şi germanii pregătesc cel puţin reluarea antrenamentelor.

Potrivit Kicker, liga profesionistă din Germania ar urma să înceapă, joi, testarea jucătorilor pentru Sars-CoV-2, în vederea reluării antreamentelor colective.

Reuters notează că acelaşi lucru se va întâmpla în rândul jucătorilor spanioli, începând de săptămâna viitoare.

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, a anunţat, sâmbăta trecută, că sportivii îşi pot relua activitatea în aer liber, individual şi în anumite condiţii, începând din 2 mai.

În ceea ce priveşte fotbalul, jucătorii şi staff-urile vor trebui să facă un test pentru virus şi un test de anticorpi înainte de a putea reîncepe antrenamentele, aceasta fiind faza I a protocolului La Liga.

Faza a II-a ar trebui să permită pregătirea individuală, începând cu 6 mai, cel mai devreme, iar faza a III-a ar urma să permită antrenamentele în grupuri mici. În faza a IV-a, vor fi permise antrenamentele colective complete. Acestea trebuie să poată fi efectuate cu două săptămâni înainte de reluarea competiţiei. Cele patru faze trebuie parcurse în luna mai pentru a spera la reluarea competiţiei la jumătatea lunii iunie. Unsprezece etape de campionat sunt încă de jucat în Spania.

Sursa : news.ro

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri