Antena Căutare

Maratonistul Andrei Gligor a alergat 3.500 de kilometri pentru o cauza nobila

Maratonistul Andrei Gligor a alergat 3.500 de kilometri pentru a strange banii necesari cumpararii unui scanner retinian pentru Spitalul de Copii "Marie Curie". Cu acest aparat, sute de copii care se nasc prematur vor putea fi salvati de la o viata in intuneric.

Vreme de opt luni, Andrei Gligor a alergat pentru nou nascutii de la Marie Curie. Maratonistul a reusit sa parcurga peste 3.500 de kilometri si a adunat 18.000 de euro.

“Proiectul l-am inceput in iunie, anul trecut. Presupune alergarea unei distante de 3.600 de kilometri, distanta in linie dreapta, Bucuresti - Tindouf, Algeria, unde, in mod normal, luni, pe 25, trebuia sa alerg la maratonul din Sahara”, spune maratonistul.

Din cauza situatiei tensionate din Algeria si Mali, cursa a fost amanata, asa ca Andrei a alergat ultimii 42 de km pe banda, pe santierul viitoarei sectii de terapie intensiva a Spitalului Marie Curie: “Orice alergator stie ca articulatiile sunt solicitate mai mult pe banda, dar probabil in Sahara, ar fi fost temperatura, care ar fi fost mai ridicata si care ar fi facut cursa mai dificila. Aici alerg la sase grade”.

Prietenii maratonistului au venit sa il sustina, tot de pe banda de alergare. “In primul rand, ne ajutam pe noi, pentru ca si eu, la randul meu, voi avea copii si oricare din aceasta tara ar trebui sa fie interesat de sanatatea copilului si de spitalele care ne ingrijesc copiii’, a precizat gimnasta Monica Rosu.

Cu acesti ultimi kilometri, Andrei Gligor si-a propus sa stranga si restul de 11.000 de euro de care mai era nevoie. Strangerea de foduri face parte dintr-un proiect mai amplu al Asociatiei Inima Copiilor in parteneriat cu Fundatie Vodafone de extindere si modernizare a sectiei de terapie intensiva nou nascuti a Spitalului Marie Curie.

Festivalul Olimpic al Tineretului European a ajuns la final... Cei mai buni snowboarderi din Europa au facut spectacol la Baia Mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x