Antena Căutare

Marcator roman in Serie A: Adrian Stoian, primul gol pentru Chievo

Adrian Stoian a marcat primul sau gol in Serie A, in meciul pe care echipa sa, Chievo Verona, l-a castigat pe teren propriu in fata celor de la Pescara, cu scorul de 2-0

Marcator roman in Serie A: Adrian Stoian, primul gol pentru Chievo
| chievoverona.it

Atacantul roman de 21 de ani, Adrian Stoian, a inscris cel de-al doilea gol al formatiei sale, in minutul 76, trimitand mingea in poarta din apropiere, dupa ce sutul initial al fostului stelist Cyril Thereau fusese respins de portar. Asta, desi a intrat pe teren doar in minutul 63. Golul marcat si restul evolutiei sale au facut ca jurnalistii de la Gazzetta dello Sport sa-l noteze cu 6,5. Este primul gol al sau la echipa italiana!

Puntru jucatorul roman a fost cea de-a sasea aparitie in Serie A in acest sezon, cel care pare sa fie unul al consacrarii sale defintive in Italia.

„Este o victorie extrem de importanta. Acum avem 10 puncte si respiram usurati. Faptul ca am marcat este o satisfactie, sunt foarte fericit. Urmeaza meciul cu Milan, in care trebuie sa dam totul”, a declarat Stoian pentru Sky Italia, la finalul intalnirii.

Cine este Adrian Stoian

Nascut pe 11 februarie 1991, la Craiova, Adrian Stoian a inceput fotbalul la Scoala Gica Popescu, acolo unde s-a dovedit a fi un talent precoce. S-a intamplat de multe ori sa fie folosit la o categorie de varsta mai mare, insa nici asa nu putea fi oprit de adversari.

La 15 ani, intr-un meci dintre Scoala Gica Popescu si AS Filiasi, a marcat 27 de goluri in victoria cu 33-0 a echipei sale. Un asemenea jucator nu avea cum sa nu atraga priviriile scouterilor din strainatate.

Oficialii lui AS Roma au fost cei care au reusit sa-l transfere, in 2008, chiar in primul sau sezon in Italia avand parte si de debutul oficial in Serie A. S-a intamplat intr-un meci cu Juventus, pe care giallorossi l-au pierdut fara drept de apel, scor 1-4, Stoian inlocuindu-l pe Mirko Vucinic in ultimele minute ale intalnirii.

Pentru ca la Roma era dificil sa se impuna, in vara lui 2010, a fost imprumutat in Serie B, la Pescara, echipa impotriva careia a marcat miercuri. In sezonul petrecut pe Adriatico, a jucat 12 meciuri, iar pe 12 martie 2011, impotriva lui Grosseto, a inscris primul sau gol ca profesionist. A fost un an dificil, in care tanarul fotbalist roman a avut mai multe probleme cu accidentarile.

In stagiunea urmatoare a urmat un nou imprumut, la Bari, acolo unde Stoian a fost unul dintre remarcati. „Stoian a ajuns la un noi dupa un sezon nu prea reusit la Pescara, din cauza unei accidentari. Ne-a uluit pe toti, mai ales ca si-a cucerit locul de titular intr-un moment crucial. Il cunosteam, stiam ce poate, iar datorita relatiilor cu Roma nu am avut probleme sa-l obtinem”, declara Guido Angelozzi, directorul sportiv al pugliezilor.

Bilantul lui Adrian din sezonul trecut, 29 de meciuri si 5 goluri, i-a convins pe cei de la Roma sa rascumpere jumatatea cedata lui Bari. Insa nici de aceasta data Stoian nu a ramas in capitala Italiei, pentru ca romanul a fost inclus in transferul americanului Bradley pe Olimpico si a fost trimis sub forma de coproprietate la Verona.

Inceputul de sezon este promitator, iar Stoian promite sa calce pe urmele lui Chivu, Radu Stefan sau Mutu in Serie A.

Gica Popescu si Cristi Chivu il critica pe Chiriches: "Si-a cam luat-o in cap. Trebuie sa ramana concentrat!"... Englezii ii dau foc lui Lance Armstrong in varianta de carton, inalta de noua metri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x