Antena Căutare

JO 2012: Echipa Romaniei a castigat medalia de argint la sabie

Romania a luat argintul olimpic la sabie pe echipe, cea mai buna performanta la Jocurile Olimpice. Rares Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu si Alexandru Siriteanu nu au reusit sa se adune in finala impotriva Coreei de Sud, care a facut o partida aproape perfecta.

Competitia de sabie pe echipe a fost un esec total pentru echipa Rusiei. Considerata a fi una dintre favoritele pentru medalia de aur, reprezentanta tarii presedintelui federatiei internationale a pierdut intr-o semifinala de infarct cu Romania si a fost obligata sa se lupte pentru medalia de bronz in finala mica impotriva surprinzatorilor italieni.

Aldo Montano, Luigi Tarantino si medaliatul cu argint de la individual, Diego Occhiuzzi, au facut spectacolul specific italienilor la scrima si i-au innebunit pe rusi, care nu au gasit solutii sa le inchida gura.

In finala, Romania a inceput cu Rares Dumitrescu impotriva sud-coreeanului Kim Jung-Hwan, un sabrer care a simtit foarte bine distanta impotriva sportivului nostru si primul releu s-a incheiat 5-2 in favoarea Coreei de Sud.

Pe plansa a intrat Tiberiu Dolniceanu, opus lui Won Woo-Young. Sportivul roman a inceput foarte bine si a recuperat o mare parte din avansul pe care il avea Coreea de Sud. Reactia lui Woo-Young a fost excelenta si asiaticii s-au distantat la 10-5, iar Florin Zalomir, salvatorul nostru din semifinala avea mult de munca in al treilea releu.

Gu Bon-Gil a pornit rapid si a mai luat o tusa Romaniei. Dupa un inceput ezitant, Zalomir a reusit sa recupereze, insa initiativa a ramas a sud-coreeanului. Al treilea releu se incheie 5-5, iar Romania ramanea la cinci tuse in urma (15-10).

Dolniceanu a revenit pe plansa, de aceasta data impotriva lui Kim. Tiberiu a tras excelent, in special pe riposta si a reusit sa recupereze patru tuse, scorul a devenit 16-15 pentru Coreea de Sud. S-a mers pana la 20, din pacate, romanii nu au mai recuperat decat o tusa, 20-16.

Gu Bon-Gil l-a dominat complet pe Rares Dumitrescu si Coreea de Sud s-a distantat din nou la 25-18. Zalomir avea din nou o misiune dificila in fata sa, impotriva lui Won Woo-Young. Sportivul nostru nu a gasit raspuns pentru agresivitatea lui Woo si scorul devenea greu de intors 30-20. Nici Dolniceanu nu a reusit sa se descurce impotriva lui Gu si scorul s-a dus la 35-23.

Mihai Covaliu a decis sa schimbe ceva si l-a trimis pe plansa pe Siriteanu, dar nici rezerva echipei Romaniei nu a avut nicio replica pentru viteza si tehnica sud-coreenilor. Scorul s-a dus la 40-24.

Rares Dumitrescu a fost ultimul roman care a intrat pe plansa, insa diferenta de 14 tuse era imposibil de refacut. Coreea de Sud a castigat medalia de aur intr-o finala in care doar Dolnilceanu a reusit sa ia cinci tuse intr-un releu.

Baieții nostri au luat argintul, cea mai buna performanta din istoria Romaniei la Jocurile Olimpice in competitia pe echipe, dupa ce au reusit sa elimine favorita competitiei in semifinale, dar s-au vazut surclasati de Coreea de Sud.

FOTO: EPA / Intact Images

JO 2012: Wodjan Ali Seraj Abdulrahim Shaherkani, fara val islamic pe tatami... Tabloul medaliilor de la JO pana in prezent - Romania, pe locul 20...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x