Antena Căutare

Michael Schumacher împlinește 51 de ani! Top 7 lucruri fabuloase despre el! A făcut primul accident la patru ani, iar mama lui a lucrat la o cantină

Legendarul Michael Schumacher, considerat cel mai bun pilot de Formula 1 din istorie, deși el a rezervat acest titlu pentru altcineva, împlinește 51 de ani. Câteva detalii fabuloase sunt mai puțin cunoscute despre el, cum ar fi acela că părinții lui au făcut sacrificii ca să îl susțină.

Michael Schumacher împlinește 51 de ani! Top 7 lucruri fabuloase despre el! A făcut primul accident la patru ani, iar mama lui a lucrat la o cantină
Michael Schumacher

Iată top 7 lucruri mai puțin cunoscute despre Michael Schumacher, legendarul pilot de Formula 1 cu 91 Mari Premii câştigate, născut la Huerth, în Germania, pe 3 ianuarie 1969.

1. A făcut primul accident la patru ani

Dragostea lui Michael Schumacher pentru cursele auto a apărut de timpuriu. Mai precis, pe când el avea doar patru ani, deși nu făcea parte dintr-o familie bogată.

Tatăl lui, un constructor care se ocupa și de circuitul de carting din Kerpen, a atașat un motor de motocicletă la cartul fiului său. Acela ar fi putut fi și sfârșitul unei cariere uluitoare. Micul Schumi s-a izbit cu cartul lui de un felinar. Din fericire, s-a ridicat și a continuat să conducă.

2. A câștigat prima sa competiție, la vârsta de 6 ani, după ce tatăl lui i-a construit un cart din piese

După ce l-a pus să aleagă între judo și carting, Rolf Schumacher, tatăl lui Michael Schumacher, i-a construit fiului său un cart din piese diferite. Micul Schumi și-a demonstrat imediat recunoștința, câștigând primul lui concurs, la doar șase ani.

Ca să își susționă fiul financiar, Rolf Schumacher și-a luat o a dpua slujbă. A început să închirieze și s repare carturi, în timp ce mama viitoarei legende în Formulka 1 lucra la o cantină.

Totuși, costurile mari au devenit curând copleșitoare pentru familia lui Michael Schumacher. A reușit să își urmeze drumul cu sprijin din partea unor oameni de afaceri din zonă.

3. A „ocolit” o lege, ca să câștige timp. Apoi a renunțat la școală și s-a angajat

Michael Schumacher a „ocolit” puțin legea din Germania, ce nu îi permitea să dețină o licență pentru carting la vârsta de 12 ani. Michul Schumacher a obținut-o în Luxemburg, ca să nu piardă timpul. Ulterior, în 1983, a obținut-o și în Germania, la un an după ce a câștigat Campionatul de Carting la juniori în această țară.

După ce a devenit campion la carting, Michael Schumacher a renunțat la școală și a început să lucreze ca mecanic. În 1988 a intrat în linie dreaptă pentru cariera sa fabuloasă în Formula 1 – a participat la Formula Fod în Germania și la Formula Konig, câștigând cea de-a doua competiție.

4. A cedat titlul de „Cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile”

În opinia lui Michael Schumacher, titlul de „Cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile” îi aparține lui Ayrton Senna.

Schumacher a fost aproape de pilotul brazilian atunci când acesta a suferit un accident fatal, în 1994, în timpul unei curse, la vârsta de 34 de ani.

5. Nu își dorește ca fiul lui să îi calce pe urme. Ghinion!

Michael Schumacher a spus, înainte de accidentul grav pe care l-a suferit la schi, că nu își dorește ca fiul lui să îi calce pe urme. El ar fi vrut ca Mick al lui să își construiască mai degrabă o carieră în fotbal sau tenis.

Fiul său s-a apucat de curse, indiferent de dorințele legendarului său tată. Se pare că așchia nu sare departe de trunchi!

6. A purtat un „talisman norocos”

Michael Schumacher a purtat un „talisman norocos” de la soția lui – o brățară africană, la fiecare cursă a lui. Acest talisman a fost găsit ulterior îngropat în zăpadă, la locul în care a avut loc accidentul lui la schi, în 2013, în Alpii francezi.

7. A apărut în „Cars”

Michael Schumacher și-a împrumutat vocea pentru un Ferrari F430 în animația „Cars”, făcută de Disney. A înregistrat totul, la cererea regizorului John Lasseter, în nul 2005, la Montreal.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot de Formula 1 din toate timpurile, cu 91 Mari Premii câştigate. S-a retras din competiţie în 2012, dar în anul următor a fost victima unui accident de schi, la Meribel (Franţa), în urma căruia a suferit grave leziuni cerebrale. De atunci nu a mai avut nicio apariţie publică.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x