Antena Căutare

Mino Auletta, presedintele TAS: "Sansele ca CEDO sa-i dea castig de cauza lui Mutu sunt minime!"

Presedintele Tribunalului de Arbitraj Sportiv, Mino Auletta, a afirmat ca sansele lui Adrian Mutu ca decizia TAS in cazul "Cocaina" sa fie schimbata in urma unui apel la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) sunt minime si a confirmat ca atacantul roman risca sa fie suspendat de FIFA daca nu va plati amenda, informeaza Mediafax.

"Cu siguranta nu sunt surprins de aceasta decizie. De fapt, Tribunalul Federal Elvetian este echivalentul Curtii Constitutionale nationale si poate judeca numai pe probleme de drept sau de vicii de forma, fara insa a umbla la masura. Astfel ca a confirmat hotararea anterioara. Nu sunt eu cel in masura sa-i dea sfaturi, pot doar sa subliniez care este situatia de fapt: Mutu a primit deja decizii apartinand unor foruri importante de justitie si ma indoiesc ca se va schimba starea actuala a lucrurilor in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului. Nu vreau sa intru in detalii, insa sentinta va ramane aceeasi. Experienta mea arata ca in aceste cazuri cel mai bine este sa contactezi avocatii celeilalte parti, pentru a ajunge la o noua intelegere, legata de metodele de plata sau chiar de cifre"


Tribunalul federal elvetian a anuntat, saptamana trecuta , ca a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinta Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care romanul era obligat la plata unei daune in valoare de 17 milioane de euro catre clubul Chelsea Londra.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) anuntase, la 31 iulie 2009, ca a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotarat, la 7 mai 2008, ca jucatorul trebuie sa plateasca clubului Chelsea despagubiri in valoare de 17 milioane de euro.

Avocatul atacantului Adrian Mutu, Paolo Rodella, a declarat ca dosarul in care jucatorul a fost obligat sa plateasca 17 milioane de euro clubului Chelsea ar putea ajunge la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Auletta a confirmat faptul ca Mutu risca o suspendare din partea FIFA in cazul in care nu va achita daunele catre clubul Chelsea:

"Codul este clar. Daca nu va plati intr-o singura transa, este pasibil de sanctiune. Nu stiu calendarul Comitetului Disciplinar al FIFA, dar cu siguranta atunci cand acest caz va fi pus pe ordinea de zi, nu pot face altceva decat sa constateze neplata si sa ia masuri. Si amintiti-va apoi de Conventia de la New York: sportivilor le este interzis sa faca apel la justitia ordinara. De aceea spun ca ar fi oportun un acord intre parti pentru amanarea in timp a platii celor 17 milioane de euro. Va fi astfel posibil sa plateasca si mai presus de toate isi va putea salva cariera sportiva", a spus oficialul TAS.

F1 / Pat Fry "dezerteaza" de la McLaren si se alaturi rivalei Ferrari, ca director tehnic adjunct... Cupa Mondiala/ Programul meciurilor de marti: Partide decisive in grupele A si B...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x