Antena Căutare

Mircea Sandu isi cere tardiv scuze pentru situatia creata de scandalul de la CCA

La 24 de ore de la perchezitia facuta de DNA ieri, la sediul CCA, si retinerea lui Vasile Avram si a lui Florin Terbea, Federatia Romana de Fotbal a remis un comunicat in care anunta ca-i suspenda din functii pe cei doi membrii ai Comitetului Executiv, iar pe Avram si de la conducerea CCA.

Iata mai jos comunicatul:

Federatia Romana de Fotbal, prin cuvantul presedintelui ei, isi exprima regretul si scuzele fata de intreaga opinie publica din Romania pentru intamplarile de ieri, 24 septembrie a.c., menite sa afecteze grav, inca o data, nu numai imaginea arbitrajului romanesc, ci si cea a intregului fotbal din tara noastra, atat pe plan national, cat si pe cel international.

Ca intotdeauna, Federatia Romana de Fotbal se angajeaza ca, impreuna cu DNA, sa contribuie la elucidarea acestui caz, punand la dispozitie toate documentele ce vor fi solicitate.

Pana la clarificarea situatiei, domnul Vasile Avram va fi suspendat din functia de presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, implicit si din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF, din functia de membru al Comitetului Executiv fiind suspendat, pe cale de consecinta a retinerii, si domnul Sorin Terbea.

Conform dispozitiilor FIFA, care se regasesc si in Conventia UEFA pentru educarea si formarea arbitrilor - Romania fiind semnatara a acesteia -, presedintele CCA nu se afla sub autoritatea Comitetului Executiv, alcatuit din reprezentanti ai structurilor fotbalistice din tara noastra. CCA este un organism autonom si independent, cu sediu distinct si cu o activitate care se ghideaza dupa un regulament propriu, in conformitate cu Statutul FRF si cu regulamentele acesteia aflate in vigoare, singura persoana abilitata sa-l numeasca si sa-l revoce pe presedintele CCA si, la propunerea acestuia din urma, sa-i aprobe nominal pe membrii CCA fiind presedintele Federatiei Romane de Fotbal.

In atare conditii, ceilalti membri ai CCA vor prelua si vor indeplini prerogativele de conducere a activitatii de arbitraj din tara noastra.

Semnat,
Federatţia Romana de Fotbal
Mircea Sandu
Presedinte

Foto: Intact Images

Florian Mayer a castigat BRD Nastase-Tiriac Trophy... Serie A: Primele victorii ale sezonului pentru Inter si Milan...
Cum te afectează echinocțiul de primăvară, în funcție de zodie
Lumina zilei care își face mai mult simțită prezența și vreme caldă sunt semne evidente...
Horoscopul zilei de 25 martie 2023. Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 martie 2023 spune că Taurii trebuie să aibă mai multă grijă de ei și...
Parteneri
Prăjitură cu cremă de mac și crumble. Un deliciu garantat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x