Antena Căutare

MM radea de dinamovisti in vara: ”Ziceti mersi daca terminati pe 10!”. Azi, Steaua poate sa ajunga pe 10!

MM Stoica era incantat de campania de achizitii a echipei lui si prevedea dezastrul rivalilor. Ce se intampla in real-life? Steaua e la 4 puncte de retrogradare si la 8 puncte de liderul Dinamo.

Aroganta se plateste, la fotbal. Asta daca nu esti Jose Mourinho. Si Mihai Stoica nu e Jose Mourinho. Managerul general al Stelei era fericit asta vara si ii umilea pe suporterii rivalei istorice. Fani ai lui Dinamo venisera sa asiste la un amical jucat de Steaua. "Sa ziceti mersi daca terminati pe locul 10 anul asta, la ce echipa v-ati facut!", le prevestea Mihai Stoica.

Au trecut trei luni si jumatate de atunci. Realitatea: Dinamo e lider, cu 19 puncte si tocmai a castigat la Ploiesti cu 5-1, Steaua e pe locurile 7-9, cu sanse mari sa coboare minimum o pozitie, in functie de rezultatele din ultimele doua partide ale etapei, care se vor disputa astazi. Astra si Gaz Metan au posibilitatea sa-i mai intreaca pe ros-albastri, care deja se afla mai aproape de retrogradare decat de titlu! Sunt la 8 puncte de Dinamo si doar la 4 de Mioveni, prima echipa clasata sub linia salvarii!

Transferuri cu sclipici

De ce era MM atat de incantat de ai lui si din ce motiv o ii vedea pe "caini" scufundandu-se? Dinamo nu facuse nici un transfer. Intre timp, a luat doi fundasi, pe Dorel Stoica si pe Srdjan Luchin. Steaua, in schimb, facuse deja cateva mutari care pareau lovituri in ochii managerului si ai suporterilor: Mihai Costea, cel mai bine cotat fotbalist al Craiovei, Gabi Matei, cel mai scump fundas dreapta tranzactionat vreodata intre doua echipe din Romania, Tatu, "noul Romario" pe care MM il vazuse la Beira Mar. Plus Ronny Levy, "copia lui Cosmin Olaroiu", dupa cum l-a prezentat Stoica. Dinamo era antrenata de Ciobotariu, caruia ii cauta inlocuitor, fara sa-i gaseasca.

De ce n-au iesit calculele de asta-vara?

Matei, "noul Dan Petrescu", s-a accidentat grav, asa ca Steaua a ramas fara nici un fundas dreapta de meserie. In locul lui a fost chemat inapoi Emeghara, care nu-si gasise echipa din cauza buletinului medical plin cu evenimente pe care-l avea lipit de CV. A disparut si Nicolita si s-a mai ivit o gaura, mijlocas dreapta nu mai exista nici unul. Levy s-a prins ca n-are nici un varf care sa marcheze constant. Mihai Costea a dat trei goluri, cu care deja si-a depasit toate reusitele din sezonul trecut, fratele lui s-a accidentat, iar Tatu, doua goluri pana acum, a fost transformat in mijlocas, ca sa completeze un puzzle cu care israelianul continua sa se chinuie.

Cine e seful Stelei?

La Dinamo, Ciobotariu a inceput cu un "11" completat cu fotbalisti jucati pe posturile lor si a facut recent prima si singura improvizatie, Laurentiu Rus in locul lui Torje. "Cainii" nu s-au schimbat aproape deloc, sunt aceiasi de anul trecut, cu Marius Niculae, Danciulescu si Catalin Munteanu sefi in vestiar. La Steaua nu mai exista un lider clar. Duminica, banderola a purtat-o Tanase, pe care nici colegii, nici sefii nu-l vad capabil sa influenteze in vreun fel vestiarul. Ros-albastrii s-au facut de ras la Medias. Pe langa esecul cu 0-3, au aratat care e atmosfera din lot: s-au certat pe o lovitura libera pe care Florin Costea i-a furat-o lui Rusescu. Incidentul i-a implicat pe mai multi, care au intervenit in favoarea uneia dintre parti.

Problemele financiare ale lui Dinamo au avut si un efect bun: cand echipa a fost eliminata de Vorskla, actionarii nu l-au demis pe Ciobotariu, desi isi pierdusera increderea in el. Lipsa altei solutii l-a tinut pe Ciobi in functie. Steaua, in schimb, se pregateste sa continue traditia anilor trecuti: Levy a primit un ultimatum inaintea unei serii de trei meciuri foarte grele: cu Otelul, cu Vaslui si cu Rapid. Daca pierde vreun meci, israelianul pleaca! Si schimbarile vor mai continua.

Sursa: gsp

Foto: Hepta

Un grec de Liga, in probe la Dinamo... Dumitru Dragomir a gasit explicatia scandalului de coruptie: "E ceva politic"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x