Căutare Live

Motivarea judecătorilor în "Dosarul Transferurilor"! De ce au fost condamnaţi greii din fotbal

Conform datelor obţinute de Antena 3, cei opt grei din fotbalul românesc au fost condamnaţi la închisoare cu executare în "Dosarul Transferurilor" printr-o "combinare" dintre Codul Penal nou şi vechi

Conform datelor obţinute de Antena 3, cei opt grei din fotbalul românesc au fost condamnaţi la închisoare cu executare în "Dosarul Transferurilor" printr-o "combinare" dintre Codul Penal nou şi vechi.

"Sub aspectul legii vechi, se constată că nu a intervenit prescripţia specială a răspunderii penale pentru niciuna dintre faptele deduse judecăţii (...)

Sub aspectul legii noi, se constată că a intervenit prescripţia specială a răspunderii penale (...) pentru cele două infracţiuni de înşelăciune în formă simplă , reţinute în sarcina inculpatului (comise în lunile august şi respectiv septembrie ale anului 2003). Astfel, pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunile săvârşite este închisoarea de la 1 la 5 ani, prin urmare, termenul special de prescripţie este de 5 ani plus 5 ani, în total 10 ani.

În consecinţă, Curtea constată că legea penală mai favorabilă, în cazul inculpatului Popescu Gheorghe este noul cod penal, în ceea ce priveşte cuantumul pedepselor, concursul real de infracţiuni existent şi incidenţa cauzei care înlătură răspunderea penală - prescripţia şi circumstanţele atenuante.

În ceea ce priveşte individualizarea judiciară a executării pedepsei rezultante, cu referire la inculpaţii Pădureanu Jean, Popescu Gheorghe şi Neţoiu Gheorghe, o altă modalitate de executare a pedepselor cu închisoarea aplicate, în afara celei cu executare efectivă, este exclusă de legea penală, având în vedere cuantumul pedepsei rezultate în urma reţinerii circumstanţelor atenuante facultative şi reducerii pedepselor până la limita permisă de legiuitor, şi, în plus, în cazul inculpatului Popescu Gheorghe, a aplicării regulilor obligatorii privind concursul real de infracţiuni existent în cauză", se arată în motivarea judecătorilor.

Monica Niculescu a fost eliminată încă din primul tur la Monterrey... Gică Hagi va da lovitura de start la meciul Galatasaray-Fenerbahce...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri