Antena Căutare

MotoGP: "Il dottore" va reveni in sa abia in 2011 dupa accidentul grav de sambata

Valentino Rossi ar putea lipsi de pe pista pana la sase luni dupa ce a suferit o fractura a piciorului drept intr-un accident groaznic petrecut in timpul antrenamentelor pentru Marele Premiu al Italiei. Campionul mondial de 31 de ani se afla in prezent la spital si se reface dupa operatia de sambata.

Dr. Claudio Costa, seful centrului medical de la Mugello, unde Rossi a fost tratat, a declarat ca pilotul "este treaz si zambeste".

"Chirurgul Dr. Roberto Buzzi a spus ceva de patru, cinci sau chiar sase luni de recuperare. Dar diagnosticul dupa cateva zile este cel cu adevarat important", a mai spus Costa, care a catalogat accidentarea ca fiind "una foarte urata".

Buzzi a completat ca este cel mai grav tip de fractura pe care l-a operat si si-a exprimat dubiul ca Rossi va reveni in competitii in 2010.

Rossi a inceput weekend-ul pe locul doi in clasamentul mondial, la noua puncte de coechipierul de la Fiat Yamaha, Jorge Lorenzo, care castigase ultimele doua curse. Rossi a fost cel mai rapid in antrenamentele de vineri si al treilea cel mai rapid sambata dimineata cand s-a prabusit cu 15 minute inainte de finalul sesiunii.

Italianul a pierdut controlul motocicletei lui cand a schimbat directia intre doua viraje, la 180 de kilometri la ora si a cazut rau pe piciorul sau drept. Rossi a incercat sa se ridice, dar era evident ca este in mare dureri si a fost luat cu targa la punctul medical al circuitului, de unde a fost dus cu elicopterul la un spital in Florenta.

MotoGP, MP al Italiei / Dani Pedrosa s-a impus la clasa regina... VIDEO / Recital portocaliu: Olanda - Ungaria 6-1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x