Antena Căutare

NEBUNIE! Liverpool a plătit 84 de milioane de Euro pentru un fundaș central de la o echipă modestă! Top 5 transferuri inexplicabile în lumea fotbalului

Anii în care 10, 20, 30, 40 sau 50 de milioane de euro plătite pentru un jucător păreau un lucru SF au apus. Dacă în 2002 ne miram cu toții de faptul că Real plătește 45 de milioane de Euro pentru adevăratul Ronaldo, brazilianul, astăzi, transferuri de 50+ milioane sunt un lucru banal. Sunt mărunțiș în viziunea șeicilor.

De o bună bucată de vreme, fotbalul s-a transformat dintr-un sport al balonului rotund într-un sport al milioanelor, al zecilor și chiar al sutelor de milioane. Vedem acest lucru cu fiecare fereastră de transferuri care se apropie. Din păcate, în foarte multe cazuri, sumele plătite pe anumiți jucători nu au absolut nicio legătură cu valoarea reală. Recent, în Premier League, campionatul cel mai puternic din punct de vedere financiar al planetei, Liverpool consideră că a dat lovitura printr-o mutare incredibilă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Cormoranii” lui Klopp au cumpărat un jucător de la Southampton cu suma de 75 de milioane de lire sterline, adică ”doar” 84 de milioane de Euro. Fanii împătimiți ai fotbalului au auzit de Virgil van Dijk, insul pe care Liverpool a aruncat sacul de bani. Băiatul e bun, ”îți faci treaba cu el”, vorba reclamei, însă 84 de milioane ?! Omul ăsta a costat mai mult decât Zidane, mai mult decât Ronaldo (realul) și mai mult decât Luis Figo.

Nu ne asumăm faptul că van Dijk va fi o dezamăgire, însă e greu de crezut, chiar imposibil, că acesta va ajunge vreodată să-și confirme suma investită în el. Transfermarkt.com ne spune că ar valora 30 de milioane. Southampton a plătit pentru el 15 milioane lui Celtic în 2015. Liverpool și în general echipele mari din fotbalul european continuă tradiția în a arunca sume enorme, exagerate pe jucători. Iată și alte ”lovituri” date în ultimii ani.

Andy Carroll la Liverpool pentru 41 de milioane de Euro în 2011!
Acum șapte sezoane, ”cormoranii” își dădeau cel mai scump autogol financiar din istorie. Impresionați, probabil de înălțimea lui, șefii grupării de pe Anfield îi plăteau lui West Ham peste 40 de milioane de Euro pentru Andy Carroll, un fel de Victoraș Iacob mai puțin pragmatic. În două sezoane la Liverpool, Carroll a marcat, ATENȚIE, 6 goluri în 44 de meciuri! Cu alte cuvinte, Liverpool a plătit 6,8 milioane de Euro pentru fiecare gol al uriașului de 1,93 metri!

Fernando Torres, vândut de Liverpool la Chelsea pentru 59 de milioane în 2011!
Tot în 2011, Liverpool se ”revanșa” cu o lovitură dată rivalei Chelsea. Atacantul care impresionase pe Anfield semna cu Chelsea pentru o sumă record (atunci) de 58 de milioane de euro. În 110 meciuri jucate, ”El Nino” a dezamăgit crunt: 20 de goluri!

Pogba bate recordul și suta de milioane în 2016!
Anul trecut, Manchester United credea că a dat lovitura. Echipa lui Jose Mourinho a oficializat transferul mijlocaşului francez Paul Pogba, de la Juventus, în schimbul unei sume-record pentru fotbalul mondial, 105 milioane de euro. Pogba, un fotbalist de excepție, nu s-a ridicat încă la valoarea sumei plătite pe el.

Benjamin Mendy, alt fundaș scump luat la preț de vârf de englezi!
Înainte de van Dijk, o altă trupă din Premier League a aruncat cu bani în fundași. În iulie, AS Monaco şi Manchester City au ajuns la un acord pentru trecerea apărătorului stânga, Benjamin Mendy, sub comanda lui Pep Guardiola. Campioana primea în schimbul jucătorului de 23 de ani o sumă record de 58,1 milioane de euro.

Cireașa de pe tort în fotbalul mondial din toate timpurile: Neymar!
În augusst 2017 s-a definitivat transferul care a schimbat lumea fotbalului. PSG a plătit clauza de 222 de milioane a lui Neymar de la Barcelona și a încheiat contractul cu atacantul brazilian de 25 de ani: 5 ani, 150 de milioane salariu total net.

Da, Neymar e un fotbalist super-talentat. Valorează multe milioane. Hai să forțăm nota și să spunem 100, însă niciodată nu face 222!!! Să punem altfel problema. Dacă Neymar valorează 222 de milioane, cât valorează Messi, fie el și la 30 de ani ?

FCSB a dat afară 5 jucători și aduce un jucător care a scris istorie în tricoul roș-albastru! Gigi Becali a anunțat tran... Michael Schumacher, patru ani de suferință. Care este starea de sănătate a pilotului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x