Antena Căutare

Necropsia a confirmat: Inotatorul de 19 ani din Braila a murit dupa un infarct

O familie isi plange copilul care s-a stins din viata la doar 19 ani. Parintilor nu le-a mai ramas decat suferinta si multe intrebari. Baiatul lor a plecat duminica, la o petrecere si nu s-a mai intors. Era sportiv de performanta, era sanatos tun, spun medicii la care facea controale periodice, si, totusi, a facut infarct si in cateva clipe s-a stins. Este, se pare, un pericol care ii paste pe multi sportivi, cu inimile suprasolicitate de efort.

Zeci de diplome si medalii de la competitiile de inot, pentru care Octavian a muncit 14 ani. In ele, parintii il vad inca pe el. S-a stins duminica seara, la o petrecere. Se pare ca a baut ceva alcool, niste visinata adusa de un prieten. Imediat s-a simtit rau si s-a retras intr-o camera.

Colegii l-au lasat cateva minute sa-si revina, iar dupa ceva timp, un alt tanar a mers sa vada cum se mai simte. Cand si-a dat seama ca starea lui Octavian este grava, a sunat la Salvare. 40 de minute au incercat medicii sa-l readuca la viata, in zadar.

Rezultatul necropsiei a aratat cauza mortii. “Acest copil a murit ca urmare a unui stop cardio-respirator, pe un infarct foarte extins. Se produce o dezvoltare a fibrei musculare cardiace care, la un moment dat, o ia inaintea vaselor de sange”, spune medical Gina Ilie, de la Institutul de Medicina Legala Braila.

Este un risc la care sunt expusi sportivii de performanta, pentru ca inima lor se dezvolta altfel. Parintilor le este insa greu sa inteleaga de ce s-a dus baiatul lor, mai ales ca nu stiau sa aiba vreo problema de sanatate. Facea periodic controale medicale, obligatorii pentru sportivii de performanta.

Octavian era campion european la proba de 100 de metri liber.

Campionul se intoarce! Ronnie O'Sullivan si-a anuntat revenirea... Speculantii au inceput sa vanda la negru bilete la Steaua - Chelsea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x