Antena Căutare

Noi dezvaluiri despre imprumutul pe care sotia lui Mircea Sandu i l-a acordat lui Jean Padureanu

Procurorii DNA au depistat ca cei doi au facut doua chitante de mana, de cate 200.000 de euro, in ianuarie, respectiv martie 2009, certificate de sotia fiului lui Mircea Sandu, si abia in septembrie 2009 operatiunea a fost autentificata la un birou notarial.

Curios este faptul ca Florin Halagian(un apropiat al Nasului) a fost instalat antrenor la Gloria a doua zi dupa parafarea imprumutului la notariat.

Doua transe de cate 200.000 de euro
Surse judiciare sustin ca procurorii au deja dovada ca banii, achitati in numerar conform declaratiilor lui Jean Padureanu, nu au fost dati toti odata, ci in doua transe de cate 200.000 de euro, prima in ianuarie 2009, cealalta in martie 2009. Exista deja la dosar cele doua chitante de mana semnate de presedintele Gloriei si de Liza Sandu.

Nora lui Sandu a certificat imprumutul!?
In "peisajul" acestui dosar a aparut un nou membru al familiei lui Mircea Sandu. Este vorba despre Huanita Sandu, nora sefului de la FRF, sotia lui Dan Mircea Sandu, fiul acestuia. Dan a fost pentru o perioada seful Departamentului de marketing de la FRF, acolo unde a si cunoscut-o pe Huanita. Cei doi s-au casatorit la inceputul anului 2006. Aceleasi surse sustin ca Huanita Sandu, de profesie avocat, ar fi implicata in imprumutul respectiv. Prima varianta este ca, in calitatea sa de avocat, ar fi certificat si parafat cele doua chitante de mana semnate de Jean Padureanu si de Liza Sandu. Exista si informatia ca aceasta ar fi reprezentat-o pe soacra sa doar in momentul autentificarii imprumutului la un birou notarial.

"Nu pot sa fac nici un fel de comentariu in legatura cu subiectul acesta, despre imprumutul dintre Liza Sandu si Jean Padureanu. Multumesc pentru telefon. La revedere!"
Huanita Sandu, avocata, nora lui Mircea Sandu

La notar abia 6 luni mai tarziu
Desi cele doua chitante sunt din ianuarie, respectiv martie 2009, cele doua parti au oficializat operatiunea financiara 6 luni mai tarziu, pe 18 septembrie, la un birou notarial din Bucuresti. Pe atunci Gloria se zbatea pe ultimul loc in Liga I, iar o zi mai tarziu, Florin Halagian, angajat FRF si consilier al lui Mircea Sandu, venea director tehnic la clubul ardelean.

DNA si Garda Financiara au ajuns ieri la clubul din Bistrita
Procurorii anticoruptie nu sunt inca in posesia tuturor documentelor din acest caz. Acesta este si motivul pentru care ieri, impreuna cu inspectorii Garzii Financiare, reprezentantii DNA au fost la sediul clubului Gloria Bistrita, unde au ridicat toate actele legate de respectivul imprumut din 2009.

Imprumut sau mita?
Urmeaza ca procurorii DNA sa identifice daca banii au ajuns cu adevarat la Jean Padureanu si in ce scop i-a folosit acesta. Pentru a stinge unele datorii sau pentru obtinerea unor rezultate favorabile in Liga I sau pentru asigurarea protectiei din partea lui Mircea Sandu. In orice caz, un singur lucru e cert. Din banii din drepturile de televizare pe care Gloria i-a incasat la finalul sezonului 2009-2010, 1,2 milioane de euro, LPF a virat direct in conturile Lizei Sandu 400.000 de euro. Conform regulamentului disciplinar al FRF, imprumuturile intre persoane din lumea fotbalului sunt asimilate cu coruptia.


Ce se intampla cand un avocat certifica un imprumut

Un avocat poate parafa un contract de imprumut intre doua parti, prin care atesta data intelegerii, suma si identitatea partilor. In cazul unui litigiu, pe baza actelor autentificate de un avocat, creditorul nu-si poate recupera banii decat printr-o actiune in instanta.

Ce se intampla cand un notar autentifica un imprumut
Incheierea unui act de imprumut la un birou notarial il asigura pe creditor ca, pentru a-si lua banii inapoi, nu mai e nevoie de o hotarare judecatoreasca. Documentul autentificat de notar este suficient pentru ca tribunalul sa puna in aplicare imediata, prin executor judecatoresc, rambursarea datoriei de catre debitor.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Razvan Lucescu: "Nu vad nici o speranta pentru fotbalul romanesc"... Galamaz revine pe gazon cu Ceahlaul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x