Antena Căutare

Noua Zeelanda - Australia si Franta - Tara Galilor in semifinalele CM de rugby

Cupa Mondiala de Rugby si-a stabilit astazi semifinalele in care vom consemna un duel european si unul intre tarile de la Antipozi.

Noua Zeelanda a reusit sa desfaca defensiva incapatanata a Argentinei si sa se califice in semifinalele Cupei Mondiale cu cel mai categoric scor din fazele eliminatorii, 33-10. All Blacks s-au mentinut in avantaj gratie lui Piri Weepu si a loviturilor lui de penalitate - sapte la numar - si au reusit abia in minutul 67 o incercare.

Tara gazda a competitiei se va pregati acum de un adevarat derby regional in semifinale, urmand sa intalneasca Australia in drumul spre finala. Australienii au trecut in sferturi de cealalta tara din Tri-Nations, Africa de Sud, cu 11-9, la capatul unui meci foarte strans disputat la Wellington.

In cealalta semifinala se vor intalni Franta si Tara Galilor, care au trecut, poate in mod surprinzator, de Anglia, respectiv Irlanda.

Franta s-a impus in fata rivalei eterne si campioanei mondiale din 2003 cu 19-12, facand uitata rusinea din grupe cand a pierdut in fata Tonga. Dupa doua turnee in care au fost eliminati in semifinale de Anglia, francezii au condus cu 16-0 la pauza si au mentinut un avans suficient pana la final.

Tara Galilor a ajuns in semifinale pentru prima oara in 24 de ani, invingand cu 22-10 Irlanda. La 10-10 in minutul 30, galezii s-au desprins gratie incercarilor lui Mike Phillips si Jonathan Davies.

sursa: antena3

Foto: Intact Images

F1, MP Suzuka: Vettel i-a furat pole-ul lui Button... VIDEO! Messi, Fabregas si Pique au dat in mintea copiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x