Antena Căutare

Numai aprinderea si stingerea luminilor pe National Arena costa 60.000 de euro!

National Arena, printre putinele stadioane din Europa cu standard ,,Elite”, si-a deschis sambata portile pentru bucuresteni, mii de oameni, de toate varstele, intrand in noul edificiu sportiv inca de la ora 17.00. Momentul cel mai specta­culos l-a reprezentat aprinderea instalatiei de nocturna, la ora 21.00, cand lumina celor 264 de reflectoare a mangaiat stadionul intr-un mod unic, nemaiin­talnit pe vreo arena din Romania. ,,Timp de 90 de minute, National Arena con­suma cat tot Sectorul 3 din Bucuresti intr-o noapte. Numai ca sa aprinzi si sa stingi luminile pe stadion pentru 90 de minute costa 60.000 de euro!”, declara edilul-sef al Capitalei in urma cu cateva zile, organizarea evenimentului de sambata seara neimplicand insa costuri de la bugetul local.

,,O sa incercam sa mai organizam cateva evenimente, atat cat este posibil. Sper sa ne indeplinim si sarcina de testare. Daca UEFA nu ne va permite sa inauguram stadionul intr-un meci oficial, o sa jucam noi un amical. De la egal la egal, amical", a mai spus Oprescu, amfitrionul ,,Noptii Albe" a Arenei Nationale.

Conform spuselor lui Bogdan Hreapca, directorul general al Directiei Generale de Dezvoltare, Investitii si Planificare Urbana din PMB, intretinerea stadionului de lux se cifreaza la aproxi­mativ 5 milioane de euro anual, in vreme ce o echipa care va dori sa-si joace meciurile pe fostul ,,23 August" va trebui sa achite in medie 400.000 de euro lunar.

Chirie de 20 de ori mai scumpa

Astfel, planurile celor de la Primarie prevad intr-o prima faza macar acoperirea costurilor de intretinere, lasand momentan deoparte recuperarea investitiei, de aproximativ 170 mil. euro.

Pe langa formatiile care isi vor permite sa joace aici, pe noua arena se vor organiza concerte si evenimente care sa mai scada din factura anuala.

Sorin Oprescu sustine ca echipele care vor dori sa evolueze pe cel mai modern stadion din tara trebuie sa plateasca o chirie de 75.000 de euro pentru o partida. Steaua, Dinamo si Rapid si-au anuntat intentia de a-si disputa meciurile de acasa pe arena din Vatra Luminoasa, dorinta cam piperata daca tinem cont ca pentru arena din Stefan cel Mare se platesc aproximativ 20.000 de euro pe luna, chiria din Giulesti era de 2.170 de euro/luna plus utilitati, iar cea din Ghencea depasea cu putin 21.000 de euro lunar.

Sursa: Financiarul

Foto: Intactimages

Membrii selectionatei Luxemburgului au fost jefuiti in Portugalia... Fostul CFR-ist Alvaro Pereira, dorit de PSG...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x