O campioană ASCUNSĂ în mulțime. Povestea frumoasei Andreei Chiţu, tânăra desemnată cea mai bună sportivă din România în 2015

 

Deşi toată lumea ştie că handbalista Cristina Neagu a fost desemnată cea mai bună sportivă din România în 2015, puţini sunt cei care au auzit de Andreea Chițu.  Tânăra judoka a primit de asemenea acest titlu, chiar dacă nu a fost atât de mediatizată.

Andreea Chițu s-a născut la Bolintin-Vale, pe 7 mai 1988
. Practică judo, luptă la 
categoria 52 de kilograme, este legitimată la CSA Steaua București și are un palmares bogat:

Campionatul Mondial – argint (2014, 2015), bronz (2011); 
Campionatul European – aur (2012, 2015), argint (2013), bronz (2014)
; Jocurile Olimpice – turul 2 (2012). Andreea a fost numită, alături de Cristina Neagu, cea mai bună sportivă din România în 2015. Sportiva vrea o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio.

                                                                                 Frumoasa sportivă

Palmaresul Andreei Chițu e absolut incredibil. Anul trecut, Andreea s-a clasat pe locul 2 la Campionatul Mondial, a luat medalia de aur la Jocurile Europene și la Campionatul European, s-a clasat pe locul 1 în clasamentul mondial al Federației Internaționale de Judo și a câștigat alte patru turnee internaționale importante la categoria sa, 52 de kilograme. Într-un an în care România nu a obținut niciun aur mondial într-o disciplină olimpică, Andreea Chițu și-a “blindat” argintul cu un aur european și cu încă o mână de alte locuri I, tot atâtea argumente pentru o evoluție de top la Jocurile Olimpice din vara aceasta de la Rio, scrie lead.ro.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe