Antena Căutare

Observatorul FRF Ioan Muresan, retinut 29 de zile pentru santaj

Observatorul FRF Ioan Muresan, comisar superior al Garzii Financiare Timis, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile prin mandatul emis de magistratii Judecatoriei Timisoara, sub acuzatia de santaj. Informatia a fost confirmata de aparatorul acestuia, avocatul Fanu Moca.

"In data de 23 decembrie 2010, inculpatul Muresan Ioan, prevalandu-se de calitatea sa de comisar in cadrul Garzii Financiare - Sectia Judeteana Timis, a simulat efectuarea unui control de specialitate la un magazin alimentar din municipiul Timisoara apartinand unui denuntator. Cu aceasta ocazie, a constatat unele abateri de la legislatia fiscala si i-a comunicat denuntatorului ca acestea sunt sanctionabile cu amenda contraventionala cuprinsa intre 8.000 si 10.000 lei si suspendarea activitatii societatii comerciale. In realitate, Muresan Ioan a efectuat acest control in mod formal si superficial pentru a o determina pe o persoana apropiata denuntatorului sa restituie unei alte persoane, cunostinta lui Muresan Ioan, o datorie in suma de 7.000 de lei.


In continuare, in perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011, in conditiile in care denuntatorul era intr-o stare de temere indusa de amenintarea ca va fi sanctionat, Muresan Ioan i-a stabilit denuntatorului termene si sume fixe si certe privind modalitatea de achitare a datoriei, care a fost restituita partial. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul M.A.I. - Directia Generala Anticoruptie."
, se arata in comunicatul emis de DNA.

Avocatii au contestat verdictul prin care Ioan Muresan a fost arestat, declarand recurs.

CM de handbal: Romania - Croatia 21-27/ Debut cu stangul pentru tricolori... Dakar/Etapa 12: Gyenes, locul 23! Sainz si Coma, castigatori!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x