Antena Căutare

Oficial: Alberto Contador nu va fi pedepsit pentru dopaj

Comitetul de Disciplina al Federatiei Spaniole de Ciclism (RFEC) a decis sa-l achite de orice vina pe rutierul Alberto Contador, depistat pozitiv la clenbuterol in timpul Turului Frantei. Decizia a fost confirmata marti de catre avocatul ciclistului, Andy Ramos, care a primit un comunicat oficial din partea oficialilor Federatiei spaniole. Contador se poate intoarce in competitii chiar din aceasta zi.


Federatia Spaniola de Ciclism nu a acceptat in prima faza dovezile rutierului, propunand o suspendare de un an. Contador a facut insa recurs si de data aceasta oficialii spanioli au fost convinsi de nevinovatia lui Contador. "Am primit decizia si Alberto poate concura deja. S-a facut dreptate. UCI va analiza decizia si din punctul nostru de vedere nu e nevoie de recurs. Speram sa nu se recurga la apel", a confirmat avocatul lui Contador, Andy Ramos.

Pentru a-i convinge pe cei patru membri ai Comitetului de Disciplina al RFEC, avocatii lui Contador au jucat cartea unui viciu de procedura. Potrivit acestora, o scrisoare trimisa de catre Uniunea Cinlista Internationala (UCI) si RFEC in 8 noiembrie nu a ajuns si la ciclist, astfel ca, s-a incalcat un articol din Constitutia spaniola ce se refera la "dreptul acuzatului de a fi informat". Scrisoarea in cauza oferea patru explicatii posibile pentru controlul pozitiv al lui Contador.

De asemenea, avocatii sai si-au bazat apararea si pe alte cazuri ale unor sportivi ce au picat testul antidoping, dar au fost achitati. Printre acestea se afla cazurile jucatorului german de tenis de masa Dimitrij Ovtcharov, care a fost depistat pozitiv la clenbuterol in 2010, insa a fost achitat de catre Federatia Internationala, dar si pe cel jucatorului de tenis francez Richard Gasquet, care in 2009 a fost depistat pozitiv la cocaina, insa a scapat de sanctiune convingandu-i pe oficiali ca substanta respectiva a ajuns in corpul sau dupa ce a sarutat o fata ce consumase cocaina.

Citeste articolul complet pe Hotnews.ro

Dumitru Dragomir: "Vom scoate 110 milioane din drepturile tv"... Marica a fost dat afara de la Stuttgart!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x