Antena Căutare

OFICIAL! Fostul Balon de Aur, George Weah, a fost votat preşedinte al Liberiei! Victorie zdrobitoare pentru legenda lui AC Milan

George Weah, primul jucător din afara Europei care a câştigat Balonul de Aur, a fost ales preşedinte al Liberiei, după ce a câştigat în mod categoric turul doi de scrutin desfășurat pe 26 decembrie!

George Weah, primul jucător din afara Europei care a câştigat Balonul de Aur, a fost ales preşedinte al Liberiei, după ce a câştigat în mod categoric turul doi de scrutin desfășurat pe 26 decembrie!

Ajuns la 51 de ani, Weah l-a învins pe contracandidatul său, Joseph Boakai, 73 de ani, cu un scor categoric. Conform Comisiei Naționale a Electorilor din Liberia, după numărarea a peste 98% din voturile valabil exprimate, Weah a obținut 61,5% din sufragii, față de doar 38,5% cât a obținut rivalul său.

Votat cel mai bun fotbalist al lumii în 1995, în ancheta celebrei reviste "France Football", Weah s-a aflat la a doua tentativă de a obţine cea mai înaltă funcţie a ţării sale. În 2005 a fost învins în alegeri de Ellen Johnson Sirleaf (41-59%), prima femeie din istoria Africii ajunsă şef de stat. Aceasta a condus Liberia timp de 12 ani.

La scurt timp după aflarea rezultatelor, Weah a ieșit public cu un mesaj de mulțumire către cetățenii din Liberia: ”Cetățeni liberieni, simt din adâncul sufletului emoția întregii națiuni! Realizez importanța și responsabilitea imensă pe care le-am primit azi. Schimbarea este în desfășurare”, a scris Weah pe Twitter.

O altă legendă a Africii, Didier Drogba, a fost primul jucător care l-a felicitate pe Weah.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În turul II de scrutin din Liberia, amânat cu o lună și jumătate, Weah a confirmat calulele hârtiei. Fostul mare fotbalist era favorit pentru a-i succeda la șefie lui Ellen Johnson Sirleaf în sondajele premergătoare disputei finale cu rivalul său, Joseph Boakai, actualul vicepreședinte al statului african cu o populație de 4,89 milioane.

George Weah a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști africani din istorie. În 1995 a fost numit de FIFA Jucătorul Anului. Tot atunci, acesta a câștigat Balonul de Aur, devenind primul african din istorie cu aceste distincții câștigate. În 1989, 1994 și 1995 a fost numit Fotbalistul African al Anului, iar în 1996 a primit distincția de ”Jucătorul African al Secolului”.

De-a lungul carierei sale, întinsă pe durata a 14 ani, Weah a jucat la echipe precum Monaco, PSG, AC Milan, Chelsea, Manchester City și Olympic Marseille.

FOTO: Cum și unde au petrecut Crăciunul starurile tenisului feminin: Halep, Serena Williams, Șarapova, Cîrstea, Wozniack... Lecția anului în fotbal mondial! Galatasaray a auzit de probleme lui Emmanuel Eboue și a luat o decizie absolut excepțio...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x