Antena Căutare

Opere alese, de Cornel Dinu! Eternul, fascinantul și inegalabilul ”Procuror”, despre jucătorii din Liga 1: ”are față de lucrător la schela petrolieră”

În comparație cu orice ale campionat serios al Europei, Liga 1 este undeva jos, foarte jos din punct de vedere fotbalistic. În afară de ”ce a mai transferat Gigi Becali”, ”ce a mai zis Gigi Becali” sau ”pe cine a mai dat afară Gigi Becali, ”spectacolul” aproape că nu există. Iar dacă există este unul dominat de scandaluri și acuzații între oamenii de ”fotbal”.

Din fericire, o zi pe săptămână, la o televiziune de sport, celebrul Cornel Dinu, legenda vie a lui Dinamo, vine și ne dă ora exactă în această mlăștinoasă Ligă 1. Puțini analiști de la TV au curajul, darul și mai ales capacitatea intelectuală de a da ”note” fotbaliștilor Ligii 1 așa cum le dă ”Mister”. E adevărat că de multe ori acesta mai sare gardul sensibilităților, însă niciodată nu vorbește fără a avea o bază în spatele cuvintelor sale.

Indiferent că e vorba de echipe din subsol sau de granzi, chiar și de Dinamo, Cornel Dinu nu se ferește de caracterizarea la sânge a personajelor implicate în fenomen. Numai în aceste 22 de etape scurse din sezonul 2017-2018, ”Procurorul” a oferit niște pilde care ar putea face lejer obiectul unor culegeri de ironii. Dintre ele le-am ales pe cele mai populare.

Începem cu cel mai recent verdict dat de Dinu. Imediat după un nou meci slab făcut de Dinamo, analistul TV i-a luat la unșpe metri pe ”străinii” din haită. Cornel Dinu nu i-a iertat pe Rivaldinho și Bokila pentru ratările din partida cu ACS Poli Timișoara, terminată la egalitate, scor 0-0. Fostul antrenor al lui Dinamo i-a desființat pe cei doi, pe care i-a numit cocostârci.

”Dinamo a avut un joc șters, dar chiar și așa putea câștiga. Doar că a avut în atac doi cocostârci, mă refer la Rivaldinho și Bokila. De primul e doar numele și niște interese ale celor care l-au adus aici, ori niște procente. Au avut niște situații extraordinare. Cert e că sunt străini de fotbal", a concluzionat Dinu.

Dar dinamoviștii au avut și momente mai dificile cu aprigul Cornel Dinu. După înfrângerea umilitoare cu FC Viitorul, 0-4 din octombrie, ”Procurorul” i-a desfiinţat pe jucătorii lui Dinamo după cum urmează:

"Nedelcearu şi Steliano, săracii, cred că au călcat pe sticle şi acum după noaptea aia de pomină de la Piatra Neamţ. Este ceva unic în istoria fotbalului mondial. Eu n-am mai văzut aşa ceva să petreci înainte de meci cu sticle de vin. Ăştia sunt practicanţi ai fotbalului.

Nedelcearu a greşit la vreo trei goluri, apoi a scăpat singur cu portarul, dar a dat cu dopul în el. Pentru Nedelcearu, mingea e de fapt un dop. Pe Nedelcearu l-a depăşit Chiţu la viteză, iar Chiţu are ceva între trotinetă şi tricicletă la viteză. E tehnic, dar nu are viteză. A fost o combinaţie de popândăi prin atac pe acolo la Dinamo.

Anton, săracul, căpitan de echipă, e un chin când aleargă, el nu poate să ajungă pe nimeni. E un dezastru care n-a mai fost în istoria lui Dinamo. De obicei, ăştia mici când sunt la şpriţ, umblă cu tirbuşonul, ei scot dopul. Să bei sticle de vin, să arunci cu banii ... Costa sticla 65 lei, iar ei plăteau câte 100 lei. Sunt lucruri verificate"

Credeați că doar Dinamo e ținta ironiilor lui Dinu ? Nicidecum. Stați să vedeți și să vă amuzați la ”caracterizarea” unor jucători din tabăra rivalilor de la FCSB.

Cornel Dinu l-a ridiculizat pe bietul Cătălin Golofca, după ce a jucătorul a fost schimbat în minutul 40 al meciului dintre FCSB și FC Botoșani, scor 2-0.

"Golofca are barbă şi un tatuaj pe ceafă şi nu ştii care e faţa lui. Are nişte căi ferate tatuate, nişte aripi de la Mussolini, nu ştiu. El l-a prins pe reuşitul de Romera şi pe alt reuşit la final de carieră, pe Maftei. Şi a dat 3 goluri (în meciurile cu Voluntari și Dinamo)", a declarat Dinu.

Apoi, pe mâna lui Dinu a intrat și ”Mbappe de România”, alias Florinel Coman, jucătorul de la care Becali visează zeci...ba nu, sute de milioane de Euro! După meciul dezastru al lui Florinel Coman din meciul Poli Iași - FCSB 1-0, Dinu i-a stabilit prețul.

”Coman nu seamănă cu Mbappe nici cu lumina stinsă. Face 3-400.000 de euro, nicidecum milioane de euro.”

În Liga 1 evoluează mulți fotbaliști modești. Din păcate pentru ei, Cornel Dinu are ac și de cojocul lor. După ce i-a greştit numele lui Cioinac, numindu-l Cioican, Cornel Dinu a analizat faza la care acesta a fost eliminat în meciul cu Dinamo şi l-a comparat cu muncitorii de la ”schela petrolieră la care lucra tata”.

”Când îi văd figura îmi vin în minte vechii lucrători trimişi de Uniunea Sovietică, aparent izbăvitoare şi doar cuceritoare, cu Sovrom Petrolurile prin schela petrolieră unde lucra tata pe la Viforâta. Are faţă de Sovom Petrol 100% băiatul ăsta, dar să-l lăsăm aşa cum e”, a afirmat Cornel Dinu

Nu doar ”actorii” din teren au avut de a face cu critica lui Cornel Dinu în 2017. Acesta i-a taxat pe Adrian Mutu şi Ionel Dănciulescu pentru ţinutele în care au venit cei doi la meciul Dinamo - ACS Poli Timişoara 1-2.

"Mutu şi Dănciulescu îşi arată pe la TV blugii rupţi. Trebuie să aibă altă ţinută în calitate de conducători. Mutu trebuie să vină în costum, nu în blugi, dacă e om serios. Directorii sportivi din Europa vin în blugi? Cum sunt blugii lui Mutu aşa e şi jocul lui Dinamo, rupt!", a declarat Cornel Dinu

sursa: declarații telekomsport.ro

BREAKING NEWS! Lovitură pe piața transferurilor. Denis Alibec, salvat de Marius Șumudică! Unde este așteptat atacantul l... Lovitură de teatru! Ce se întâmplă cu atacantul FCSB, Denis Alibec. Șumudică a dezvăluit tot despre acest transfer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x