Antena Căutare

Oscar Pistorius, primul paralimpic de la Olimpiada

Sud africanul, caruia i-au fost amputate ambele picioare cind avea citeva luni, va concura la proba de stafeta 4 x 400 de metri la Olimpiada de la Londra. Este unicul sportiv din istorie cu deficiente care face acest lucru!!!

Oscar Pistorius, omul cu cea mai mare vointa din lume, va concura, pentru Africa de Sud, la Olimpiada de la Londra. dar nu la Jocurile Paralimpice, ci in stafeta de 4 x 400 m pentru atletii fara dizabilitati!

Miercuri seara, Comitetul Olimpic din Africa de Sud a anuntat decizia: "Suntem bucurosi sa precizam ca Oscar Pistorius va reprezenta tara noastra la Jocurile Olimpice de la Londra, in prba de 4 x 400 m stafeta. Din pacate, Oscar nu a reusit sa se califice in proba de 400 de metri, specialitatea sa (n.r. - a scos 45 de secunde si 52 de sutimi, pentru a ajunge in Albion avind nevoie de 45.30), dar, in schimb, s-a incadrat in timp la stafeta", sunat comunicatul.

Oscar, caruia i-au fost amputate ambele picioare pe cind avea doar 11 luni (s-a nascut fara femur), a inceput sa concureze, de mic, cu doua dispozitive speciale, doua lamele, primind porecla "blade runner". Cu patru ani in urma si-a exprimat dorinta de a concura alaturi de atleti fara dizabilitati si nu la paralimpici. La Campionatele Mondiale de Atletism de la Daegu,de anul trecut, Oscar a primit permisiunea de a concura, in urma unei decizii istorice, devenin primul sportiv paralimpic admis la cei fara dizabilitati.

"Este cel mai mare vis al meu devenit, din fericire, realitate. Am plins toata seara. Nu-mi mai trebuie nimic!", a spus Pistorius. In afara faptului ca a devenit primul sportiv cu dizabilitati care participa la Jocurile Olimpice, sud africanul a anuntat ca va concura si la Olimpiada Paralimpica.

Cea mai amuzanta cursa de 110 metri garduri... Falcao, in fata golului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x