Antena Căutare

Pe scurt din sport: CFR este la un punct de primavara europeana

Revista presei sportive, pe scurt din sport

1. CFR a învins, aseară, cu 1-0 (0-0) pe Rennes, printr-un gol marcat în minutul 87 de Mario Rondon si un meci senzational reusit de Arlauskis. În celălalt meci din grupă, Lazio a pierdut pe teren propriu cu Celtic, 1-2 (au marcat Immobile ‘7 / Forrest ’38 şi Ntcham ‘90+5)

CFR Cluj: Arlauskis – Peteleu (Hoban ’74), Burcă, Boli, Camora – Culio, Bordeianu – Deac (Păun ’89), Djokovic, Omrani – L. Traore (Rondon ’71). Antrenor: Dan Petrescu

Pe primul loc în clasament este Celtic, cu 10 puncte, CFR Cluj este pe locul doi, cu 9 puncte, Lazio este pe trei, cu trei puncte, iar Rennes este pe ultima poziţie, cu doar un punct şi nicio şansă pentru primăvara europeană. În etapa următoare, la 28 noiembrie, CFR Cluj va juca în deplasare cu Lazio. Clujenii mai au nevoie de un punct din doua partide pentru a trece in primavara europeana.

2. Tot aseara in Europa League, Ludogoret, cu Keseru titular, a pierdut 0-6 la Espanyol. Si Dorin Rotariu a fost titular la Astana, 0-5 cu AZ ALkmar. Rezultate si rezumate video aici: https://www.uefa.com/uefaeuropaleague/fixtures-results/#/md/33966

3. Federaţia Română de Handbal a anunţat, joi, lotul de 18 sportive pentru Campionatul Mondial din Japonia, competiţie care se va desfăşura în perioada 30 noiembrie – 15 decembrie: 1 Raluca Bacaoanu (SCM Rm Vâlcea), 2 Bianca Bazaliu (CSM Corona Braşov), 3 Eliza Buceschi (CSM Corona Braşov), 4 Daria Bucur (CSM Corona Braşov), 5 Diana Ciuca (SCM Rm Vâlcea), 6 Denisa Dedu (CSM Bucureşti), 7 Iulia Dumanska (SCM Rm Vâlcea), 8 Cristina Florica (SCM Rm Vâlcea), 9 Ana Maria Iuganu (SCM Gloria Buzău), 10 Cristina Laslo (CSM Corona Braşov), 11 Cristina Neagu (CSM Bucureşti), 12 Lorena Ostase (CSM Slatina), 13 Gabriela Perianu (CSM Bucureşti), 14 Crina Pintea (CSM Bucureşti), 15 Laura Pristavita (CS Gloria Bistriţa), 16 Aneta Udriştioiu (HC Dunărea Brăila), 17 Sonia Seraficeanu (HC Minaur Baia Mare), 18 Mădălina Zamfirescu (SCM Rm Vâlcea). România face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal şi Kazahstan, urmând să debuteze cu o partidă în faţa Spaniei, la 30 noiembrie.

4. Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a anunţat că va plăti suma totală de 1,15 milioane de euro pentru a stinge litigiul dintre jucătoarele din prima ligă şi cluburi, informează Reuters. "RFEF va plăti o parte din salariile jucătoarelor din Primera Division Iberdrola cu scopul de a debloca situaţia dintre cluburi şi sportive. RFEF va garanta un salariu minim de 16.000 pentru 18 jucătoare din fiecare echipă şi va încheia o înţelegere, după ce actualul contract pentru drepturile de televizare se va încheia, astfel încât salariul minim să crească la 18.000 sau 20.000 de euro", se arată într-un comunicat al RFEF. In Liga 1 de fotbal a Romaniei, 3.000 euro lunar este considerat un salariu foarte bun.

5. Adrian Ursea a revenit în staff-ul formaţiei OGC Nice şi va fi analist video în staff-ul antrenorului principal Patrick Vieira, informează lequipe.fr. "Unul dintre departamentele pe care dorim să le întărim este analiza video a echipelor adverse şi, pentru a-l dezvolta, ne-am gândit la Adrian, care este un mare profesionist şi care ne cunoaşte bine casa", a declarat Julien Fournier, director de fotbal al OGCN. În vârstă de 52 de ani, fostul jucător al Petrolului de la finalul anilor 90 s-a stabilit de mai mult timp în Elveţia, unde a jucat, printre altele, la Locarno, Chenois şi Fribourg.

6. Bianca Andreescu, canadiană de origine română (19 ani), va aprinde săptămâna viitoare luminile celui mai înalt brad de Crăciun din Toronto, relatează CTV News Toronto. Ceremonia va avea loc în data de 14 noiembrie, de la ora locală 18.30, la Eaton Centre din Toronto. Bradul de Crăciun ale cărui lumini vor fi aprinse de sportivă are 33 de metri înălţime. La eveniment vor participa şi violonistul Dr. Draw şi DJ-ul 4KORNERS şi se estimează că vor asista mii de oameni.

7. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe site-ul oficial, că a semnat un parteneriat cu Societatea Metrorex prin care, începând cu data de 15 noiembrie, rezumatele meciurilor din fiecare etapă a Casei Liga 1 vor putea fi urmărite în staţiile metroului bucureştean.

8. Scandalul de la Napoli continua. Totul a pornit de la refuzul jucatorilor sa ramana in cantonament, gest sanctionat de presedinte cu amenda. Ieri a fost randul suporterilor sa protesteze. Aproximativ 150 de fani s-au adunat în faţa stadionului, cerând respect din partea jucătorilor, pe care îi consideră “mercenari”. Acestia au cerut ca la prima echipa sa fie chemati pustii de la Primavera. Suporterii sunt revoltați din cauza rezultatelor dezamăgitoare din acest sezon. Napoli e fără victorie în ultimele patru meciuri oficiale, iar în campionat e doar pe locul 7, la 11 puncte de liderul Juventus, după eșecul din Derby del Sole, cu AS Roma (1-2).

9. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan acuză UEFA de atitudine discriminatorie faţă de Turcia, după ce forul european a deschis o procedură disciplinară în urma salutului militar făcut de fotbaliştii echipei naţionale, informează Le Figaro. Jucătorii Turciei au celebrat golurile pe care le-au marcat la meciurile cu Albania şi Franţa cu un salut militar, cu mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

10. Casa Liga 1 - etapa 16-a:
AZI, 8 noiembrie
Ora 18.00 Astra Giurgiu - FC Voluntari, stadion Marin Anastasovici - Giurgiu
Ora 20.30 FC Hermanstadt - Viitorul, stadion Trans-Sil - Tg. Mureș

Sâmbătă, 9 noiembrie
Ora 13.00 Academica Clinceni - Politehnica Iași, stadion Clinceni Arena - Clinceni
Ora 17.30 Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova, stadion Ilie Oană - Ploiești
Ora 20.30 FC Botoșani - FCSB

Duminică, 10 noiembrie
Ora 16.00 Sepsi Sf Gheorghe - Gaz Metan
Ora 19.00 Dinamo - CFR Cluj, stadion Dinamo - București

Pe scurt:
Liga 2 va gazdui in aceasta etapa Rapid - U Cluj (duminica, 12:00 - se vede pe Look, Teleokom, Digi)

Preşedintele AFC Hermannstadt, Iuliu Mureşan, a declarat echipa sa va evolua pe teren propriu la Sibiu începând de la meciul cu CFR Cluj din 30 noiembrie.

Un jucător croat a fost eliminat după ce a omorât un pui de găină pe teren şi ar putea primi un an de închisoare pentru gestul lui, informează lefigaro.fr. (detalii)

Echipa feminină a României s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, fază în care va întâlni Japonia

Epava avionului Piper Malibu, care s-a părăbuşit în Canalul Mânecii, accident în urma şi-au pierdut viaţa pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala, nu mai poate fi recuperată, a anunţat avocatul familiei fostului jucător, informează lequipe.fr

Ajla Tomljanovic - Kristina Mladenovic, primul meci al finalei FedCup dintre Australia şi Franţa de la Perth... Neo-zeelandezul Sonny Bill Williams a semnat cu Toronto Wolfpack şi a devenit cel mai bine plătit rugbist din lume...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x