Antena Căutare

Pericol la Neatza: Razvan si Dani au incins o partida de darts!

Campionatul national de darts se afla pe ultima suta de metri. El se va desfasura pe 16 februarie, la Iasi. Cu aceasta ocazie, echipa de la Neazta a apelat la doi specialisti care sa ofere cateva sfaturi utile celor ce iubesc si practica acest sport. Apoi, Razvan si Dani au pus in pericol integritatea celor din jur, organizand ad-hoc o partida de darts! :D

Nici asistenta Vancea nu s-a lasat mai prejos, dar apoi au preluat fraiele specialistii Dragos Dumitrescu si Vlad Popa, care i-au mai oferit o speranta Roxanei, precizand ca acest sport este practicat si de femei, dar... antrenate.

Pe scurt, ca o definitie simpla, darts este un joc in care niste sageti sunt aruncate pe o tinta fixata de un perete. O partida de darts dureaza intre 30 si 40 de minute, in functie de cat de bine si de repede se joaca, iar cea mai importanta este pozitia. Daca stii cum sa te asezi, ai sanse mai mari de izbanda.


Jocul de darts este extrem de popular in ziua de azi in Romania, mai ales in baruri, cluburi si chiar birouri, dar din ce in ce mai multe persoane il practica si la nivel competitional. Acesta se regaseste in nomenclatorul disciplinelor sportive cu recunoastere oficiala in Romania, in acest sens existand si Federatia Romana de Darts.

Ca sport, Darts a inceput ca o pregatire a arcasilor Evului Mediu. Istoricii au presupus ca maestrii arcasi isi puneau invataceii sa scurteze sagetile si sa arunce cu ele in fundurile butoaielor goale de vin. Rasturnate!



Cand fundul butoiului a fost depasit ca tinta, un aruncator de sageti inventiv a folosit o varianta imbunatatita – o sectiune de trunchi de copac. Aceasta “tabla” avea si inele despartitoare de la mama natura si in plus, cand discul astfel obtinut se usca si crapa mai multe sectiunii apareau. Aceasta tabla naturala, se pare ca sta la baza aparitiei a ceea ce astazi numim Dart Board.

Urmareste materialele din timpul emisiunii de astazi si pune-te la punct cu tot ce inseamna darts-ul.

Sursa: dartssib.wordpress.com

Nicolae Mitea si-a gasit echipa! Fostul dinamovist va juca la Rapid... Rocha ramane la Steaua! Atacantul a refuzat transferul la Pandurii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x