Antena Căutare

Petrolul - Dinamo 1-5 / Inaugurare stricata de lider

Dinamovistii au jucat ca o mare echipa in fata unei echipe mici, lipsita de curaj si de calitate tehnica. O victorie a experientei bine dozate impotriva unui adversar timid ca un soricel.

Nou. Totul miroase a nou, a curat. Oamenii si-au pus haine de sarbatoare si au venit la stadion. Stadionul cel nou. Petrolul are un stadion frumos, modern, simplu, minimalist.

Mult peste valoarea echipei, nu trebuie sa se supere nimeni. Dinamo nu s-a descaltat la usa si a intrat in casa ploiestenilor cu aerul celui obisnuit cu locurile simandicoase. A intrat si a pus stapinire pe minge. Primele 10 minute au insemnat o posesie la nivelul Barcelonei. Minus calitatea individuala a jucatorilor, de unde si ritmul de vals. Baietii lui Vivi Rachita au asteptat, au asteptat. Pana cand, la o recuperare in defensiva bucuresteana, Moti se hotaraste sa urce, sa urmareasca faza. Apararea petrolista nu are reactie la centrarea lui Laurentiu Rus, are insa acelasi Moti, care nu s-a intors din drum si se afla exact la intalnirea cu mingea, undeva langa bara a doua a portii lui Zendeli.

Pacat de fani

Este 1-0 pentru Dinamo si se intampla ceva curios pentru stadioanele din Romania. Nu, echipa Petrolului nu se trezeste din letargie. Galeria Petrolului canta ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. In minutul 15, Oprita se gaseste la capatul unei actiuni initiate de Florentin Dumitru si continuate de Vali Negru. Sutul lui Oprita iese, dar anunta ceva important. Petrolul poate sa si atace, nu doar sa-si contemple adversarul. Mai trec inca 11 minute si Komazek ii ia fata lui Straut, care astepta sa-i vina mingea pe frunte. Dinamo ramane totusi stapana terenului, beneficiind de plusul de limpezime al lui Catalin Munteanu si Bakaj, carora li s-a alaturat nu o data Kone, volant de pe stanga pe dreapta mijlocului terenului.

Jocul curge mereu spre poarta galbenilor, iar in prelungirile primei reprize Bakaj recupereaza la marginea careului dinamovist si trimite catre Catalin Munteanu. Mijlocasul lobeaza elegant peste Melinte si Barbu (un experiment ciudat al lui Rachita, fiindca nu au mai jucat impreuna) o minge spre capul lui Kone, care trimite intr-o poarta parasita de Zendeli. 2-0 pentru Dinamo si urma o pauza zbuciumata pentru Rachita si ai lui. Trebuie schimbat ceva, poate si la capitolul atitudine, nu doar in formula din teren. Apostu ii ia locul lui Komazec, Roman pe cel al lui Enescu.

Final de vis pentru "caini"

Borza suteaza peste poarta lui Balgradean dupa pasa lui Oprita si parca se mai misca ceva. Centrarile care ploua in careul dinamovist scot la iveala bolile cronice ale alb-rosilor: vulnerabilitatea fundasilor centrali si iesirile ezitante ale lui Balgradean. Cand mingea trece de centrul terenului, Dinamo redevine suverana. Pasele merg din ce in ce mai bine, situatiile favorabile se succed ca niste metrouri la ora de varf si ai impresia ca Bakaj, Kone, Munteanu si Niculae se joaca. Golul lui Danciulescu, executie de mare atacant, a mai pus doar sare pe rana. Apoi a mai inscris un dinamovist, Nicki Mitea, acum legitimat la Petrolul. E 3-1, ba nu, fiindca Niculae inscrie de doua ori si inchide tabela la un 5-1 care suna ca o pedeapsa. Si cam atat, in afara de amanuntul foarte semnificativ ca galeria Petrolului a continuat sa cante. Totusi, pentru cine?

Danciulescu este pe doi in istoria golgheterilor

Cursa lui Ionel Danciulescu in topul all-time al marcatorilor din Liga 1 a continuat aseara cu un gol de referinta pentru atacantul lui Dinamo si pentru istoria campionatului. Reusita de 3-0 a lui Danciulescu a insemnat al 198-lea gol al lui in primul esalon si l-a egalat astfel pe Rodio Camataru in top, pe pozitia a doua. Tot un dinamovist conduce topul, Dudu Georgescu, si el ramanand departe, cu 252 de reusite.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

CM Rugby: Anglia - Romania 67-3/ "Stejarii", depasiti categoric... FC Vaslui - Vointa Sibiu 2-0 / Dubla lui Wesley ii apropie pe moldoveni de podium...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x