Antena Căutare

Pilotul Ryan Newman a părăsit spitalul la două zile după accidentul grav suferit în cursa de la Daytona

Pilotul Ryan Newman a fost externat, miercuri, la două zile după ce a fost victima unui accident grav în cursa de 500 de mile de la Daytona, informează Reuters.

"Pilotul veteran este pe deplin conştient şi merge. Fidel naturii sale joviale, el glumeşte cu staff-ul, cu pritenii şi cu familia, în timp ce îşi petrece timpul jucându-se cu cele două fiice ale sale", a precizat echipa Roush Fenway, într-un comunicat.

Tot echipa pilotului anunţase, luni, la puţin timp după accident, că Newman a fost internat în stare gravă, fără a da amănunte despre rănile suferite de sportiv.

Pilotul Ryan Newman a ajuns la spital după ce a suferit, luni, un accident în cursa de 500 de mile de la Daytona.

"Ryan Newman este tratat la Halifax Medical Center. El este în stare gravă, dar doctorii au precizat că rănile lui nu-i pun viaţa în pericol", se arăta într-un comunicat al echipei Roush Fenway.

În ultimul tur, aflat la conducerea cursei, talonat şi atins de un alt concurent, Newman a pierdut controlul maşinii Ford pe care o conducea cu aproximativ 300 de kilometri/oră, iar aceasta a virat dreapta şi a izbit zidul de protecţie al circuitului. Maşina a ricoşat pe pistă, a lovit un alt Ford, s-a răsturnat, iar forţa impactului a târât-o pe o lungă distanţă, dincolo de linia de sosire. În urma frecării, maşina lui Newman a luat foc, dar din fericire incendiul produs nu a cuprins întreaga epavă şi a fost stins de stewarzi.

În vârstă de 42 de ani, Newman are 19 sezoane în Nascar şi a câştigat Daytona 500 în 2008, precum şi alte 18 curse.

Cursa trebuia să aibă loc duminică. Preşedintele Donald Trump a dat startul, concurenţii au efectat un tur de pistă, apoi ploaia a împiedicat desfăşurarae cursei, care a fost reprogramată pentru luni.

Sursa : news.ro

Albert Celades, după 1-4 cu Atalanta: Nu este imposibil să întoarcem rezultatul... Julian Nagelsmann, după 1-0 cu Tottenham: O victorie pe deplin meritată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x