Antena Căutare

Poiana Braşov e gata de competiţie. Una de standarde internaţionale în sporturile de iarnă

Poiana Braşov intră în aceste zile pe harta mondială a concursurilor de sporturi pe zăpadă. Competiţia internaţională FIS Cup pentru seniori va aduce aici schiori de talie din întreaga lume, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri.

Poiana Braşov intră în aceste zile pe harta mondială a concursurilor de sporturi pe zăpadă. Competiţia internaţională FIS Cup pentru seniori va aduce aici schiori de talie din întreaga lume, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri.

Printre elementele de noutate se numără şi utilizarea, în premieră pentru România, a unei tehnologii folosite cu succes pentru întreţinerea pârtiilor din Italia sau Austria, de exemplu. Cu ajutorul unei instalaţii speciale a fost injectată apă în zăpadă astfel încât suprafaţa să fie mai dinamică, iar schiorii să prindă o viteză cât mai mare.

Cu ajutorul unei instalaţii speciale a fost injectată apă în zăpadă astfel încât suprafaţa să fie mai dinamică, iar schiorii să prindă o viteză cât mai mare.

Peste 100 de schiori din întreaga lume sunt aşteptaţi în aceste zile în Masivul Postăvaru. Iar pentru a se ridica la înălţimea aşteptărilor, la pârtia Subteleferic au fost aduse ultimele tehnologii.

Practic, apa injectată în zăpadă produce o suprafaţă mai alunecoasă. Procedeul este folosit pe toate pârtiile care sunt selectate să găzduiască competiţii de schi.

Dorin Drăgoi, șef secție domeniul schiabil Poiana Brașov: Nu este recomandat ca ulterior o partie de genul asta sa fie abordata de schiorii sa faca un schi de agrement fara sa aiba un echipament foarte bine pus la punct pt ca altfel nu vei putea controla si risti sa te accidentezi.

Chiar dacă pârtia nu a fost deschisă publicului, turiştii par impresionaţi. Participanții la campionatul de FIS Cup se vor întrece la probe de Slalom și Slalom Uriaș. Anul acesta se împlinesc 110 ani de când, tot la Poiana Braşov, a avut loc prima competiţie de schi din România.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Răsturnare de situație în cazul morții lui Emiliano Sala! Cine conducea, de fapt, avionul care s-a prăbușit... Momentul în care un jucător de fotbal l-a tăiat cu lama pe un adversar, în timpul unui meci! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x