Antena Căutare

Povestea unui mercato aglomerat, plin de zvonuri si dorinte! Ce transfera marile cluburi din Europa

O perioada de transferuri ramane in memoria microbistului numai in cazul in care aduce cu ea nume grele si sume pe masura! Mercato-ul din aceasta vara l-a avut pe Neymar la Barcelona si Cavani la PSG. Si cateva dorinte nerealizate.. inca

Pentru prima data dupa mult timp, perioada transferurilor a adus miscari importante in zona bancilor tehnice. La Manchester United, Sir-ul Ferguson i-a cedat locul lui David Moyes, antrenor care a debutat cu o infrangere in turneul exotic al "diavolilor" din Thailanda. Ca tot suntem pe subiect, avem si-o mostra de dribling senzational. Ne arata Welbeck.

In Germania, dupa ce a luat absolut tot cu Bayern, Heynckes se ocupa linistit de pensie. Locul sau a fost luat de Guardiola. Instalat in functie la inceputul perioadei de pregatire, Pep i-a adus cu surle si trambite pe Mario Gotze, de la rivala Borussia Dortmund, si Thiago Alcantara, copilul de suflet de la Barca. Intre cateva antrenamente, si-a facut timp sa-l puna la punct pe Sandro Rosell, seful catalanilor, pentru modul in care a fost indepartat. Mai nou, nea Guardiola are probleme si cu jucatorii.

Lasand in pace campioana Europei, mergem in Franta, noua patrie a seicilor si, asa cum era de asteptat, cea mai aglomerata zona a mutarilor de sezon. PSG-ul, mai veche in breasla, l-a adus pe Laurent Blanc, fostul selectioner, in functia de "principal", asta dupa ce Ancelotti a "fugit" sa-i ia locul lui Mourinho de la Real Madrid. Ramasi si fara Leonardo, nepotrivire de caracter, seicii se pot lauda ca l-au transferat pe Edinson Cavani, cel mai ravnit atacant al momentului. 63 milioane de euro a costat varful adus de la Napoli.

Nou-promovata in Ligue 1, Monaco, gratie miliardarului Ribolovlev, a intrat puternic in ecuatia mutarilor interesante. Si-au venit, pe rand, nea Ricardo Carvalho, batranel dar inca un nume important intr-o reconstructie, Coentrao (ambii de la Real Madrid), si trioul de 130 milioane euro, James Rodriguez, Joao Moutinho (Porto) si Radamel Falcao.

Vorbeam, putin mai sus, despre Real Madrid. "Galacticii" si-au rezolvat problema antrenorului, Carlo Ancelotti este raspunsul, dar n-au reusit sa transfere nimic de prima pagina. Isco este, cu siguranta, o mutare buna, dar nu e pe stilul mutarilor "bomba" preferate de Florentino Perez. In schimb, varianta lui Ibrahimovici, cea care prinde din ce in ce mai mult contur, s-ar mula pe istoria "Galaxiei".

Ajungand pe meleaguri iberice, spaniole mai precis, nu putem sa nu aruncam o privire in curtea Barcelonei. Catalanii l-au luat pe Neymar, dar inca isi pun semne de intrebare daca brazilianul se va intelege cu Messi in ofensiva. Pana la raspuns, "tikitaka" trebuie sa transfere ceva la mijlocul terenului, dar si in atac: l-au pierdut, foarte usor, pe Thiago si sunt pe cale sa se desparta si de Fabregas. Manchester United a facut o oferta clara, iar in cateva zile tranzactia s-ar putea realiza. Ofensiva scartaie si ea, dupa ce David Villa a fost lasat sa plece la Atletico Madrid.

Italienii, ramasi in urma la investitii, nu pot iesi in fata cu nume grele. Doar Juventus s-ar putea inscrie pe lista, dupa aducerea lui Carlos Tevez, de la Manchester City. In rest, liniste si pace la capitolul mutari sonore. Recent, fanii Milanului se pot multumi cu faptul ca Robinho si-a prelungit contractul pe inca trei sezoane. Nu stim daca ii bucura prea tare.

In final, in loc de incheiere, ramane sa urmarim un subiect usurel la prima vedere, mai mult o joaca de copii. Seicul suprem de la PSG a auzit de intentia Barcelonei de a-i plati clauza de reziliere lui Thiago Silva si a anuntat ca daca se va intampla asta, atunci, in secunda 1, va activa suma de "despartire" a lui Lionel Messi: 250 milioane de euro.

Pentru spectacol mediatic, ar fi bine ca Barca sa plateasca. Pentru spiritul fotbalului, ar fi urat ca un jucator sa plece pentru 250 milioane de euro, suma fiind mult mai mare in cazul in care adaugam si salariul.

Adversari grei pentru Petrolul, Astra si Pandurii! Vitesse, IFK Goteborg si Hapoel Tel Aviv sunt variantele dificile... Fara frica de "Muntele Ucigas"! Patru romani au cucerit varful Nanga Parbat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x