Antena Căutare

Preşedintele federaţiei franceze cere să nu mai fie întrerupte meciurile pentru homofobie şi spune că la Franţa – Albania a fost “o eroare umană”

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat, pentru France Info, că arbitrii nu ar trebui să întrerupă meciurile în cazul unor manifestări homofobe, ci doar dacă există situaţii de rasism sau violenţe.

Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, a declarat, pentru France Info, că arbitrii nu ar trebui să întrerupă meciurile în cazul unor manifestări homofobe, ci doar dacă există situaţii de rasism sau violenţe.

“Este o greşeală să fie oprite meciurile din acastă cauză. Eu aş opri un meci pentru scandări rasiste, asta este clar. Aş opri un joc – şi am dat instrucţiuni – dacă există vreo bătaie, incidente şi dacă există un pericol în tribune. Serviciile de pază ale cluburilor trebuie să le controleze pe persoanele care intră în arenă, există servicii pentru a face astfel încât ca bannerele să dispară în cele mai bune condiţii şi rapid. Nu veniţi la stadion cu bannere, este foarte simplu. Poţi veni la meci ca să susţii o echipă, dar este absolut interzis moral să intri cu bannere. Vom face astfel încât oamenii să nu poată intra cu acestea”, a spus Le Graet, potrivit presei franceze.

Întrebat dacă le-a cerut arbitrilor să nu mai oprească meciurile pentru homofobie, el a răspuns: “M-aţi înţeles bine”. Le Graet a precizat că a discutat cu ministrul Roxana Mărăcineanu despre acest subiect. “Sunt în funcţie, iau deciziile care mi se par cele mai bune în interesul fotbalului şi împotriva homofobiei. Nu vreau un conflict cu ministrul”, a adăugat conducătorul FFF.

Noel Le Graet a menţionat şi că trebuie să se facă diferenţa între rasism şi homofobie. “Nu sunt acelaşi lucru. Nu mai avem rasism. În Italia, este rău. Ceea ce ne-a deranjat în ultima perioadă au fost bannerele. Homofobia este o problemă naţională”.

Le Graet a vorbit şi despre gafa de la meciul Franţa – Albania, înainte de startul căruia s-a difuzat alt imn decât cel al oaspeţilor: “Suntem puţin supăraţi. În opt ani a trebuit să organizăm 1.000 de meciuri în Franţa. A existat o greşeală. O eroare umană de care ne pare rău”.

Sursa : news.ro

WTA Hiroshima: Ţig s-a calificat în optimi, Cîrstea a fost eliminată... Cristi Borcea imploră judecătorii: ”Am muncit non stop, nu mai știu ce să fac ca să obțin eliberarea!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x