Antena Căutare

Raed Arafat, despre cazul Ekeng: ”Dacă pacientul este în stop cardio-respirator, resuscitarea se începe PE LOC”

Raed Arafat a vorbit despre cazul lui Patrick Ekeng care a murit pe teren şi ce s-ar fi putut face pentru el.

Raed Arafat a vorbit despre cazul lui Patrick Ekeng care a murit pe teren şi ce s-ar fi putut face pentru el.

La Floreasca, medicii au spus că Patrick Ekeng nu fusese resuscitat în ambulanță. Raed Arafat vine să clarifice situația:

”Trebuie să-i credem pe cei de la Floreasca pentru că ei au primit pacientul și știu cel mai bine, În mod normal, un pacient care a fost supus manevrelor de resuscitare are urme care se văd pe corp. Dacă este pe monitorizare, electrozii rămân montați. Iei aparatul cu tine, nu-l desfaci în mașină. De asta toate echipamentele din ambulanțe sunt portabile.”

”Dacă pacientul este în stop cardio-respirator, resuscitarea se începe PE LOC. În cazul unui stop, starea lui devine contra cronometru. Nu pierzi timpul decât dacă ești în pericol, ceea ce nu era cazul aici”, spune secretarul de stat în Ministerul de Interne.

Legea spune că cel puțin ambulanța trebuie să fie de nivelul unui echipaj de prim ajutor calificat cu o ambulanță de tip B. Ambulanța de tip B, echipamentele: defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare, aspirator — sunt obligatorii. Aceste lucruri nu pot să lipsească dintr-o ambulanță de tip B, altfel ambulanța nu mai este de tip B.", a mai spus acesta.

CUTREMURĂTOR! Ekeng nu se simțea bine înainte de meci. ”A spus că este foarte obosit şi nu poate juca”... Lumea fotbalului, în stare de şoc după moartea lui Ekeng! Mesaje de la Atletico Madrid, Martial, Bellerin, Eto'o şi Cafu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x