Antena Căutare

Red Bull Romaniacs: Graham Jarvis, lider dupa prima zi in munti

Spre deosebire de anul trecut cand ploile torentiale au facut ca mai putin de 10 rideri sa ajunga la finis, prima zi de la aceasta editie a fost una pe placul concurentilor, dar si a publicului. Graham Jarvis, castigatorul Prologului a fost primul rider pe traseu si a reusit sa se impuna fara prea mari probleme, diferenta dintre el si Xavier Galindo, ocupantul locului doi, fiind de peste 20 de minute. Traseul din prima zi a fost si pe placul romanilor, atat in randul expertilor, cat si in cel al riderilor de la hobby, existand romani in top trei.

Clasa Pro a avut de parcurs in prima zi 136 de km, pe traseu fiind incluse si coborari extrem de lungi si dificile. Homers downhill a fost atat de dificila incat aproape toti riderii de la clasa Pro (ei au cel mai greu traseu) au fost nevoiti sa accepte ajutor pentru a putea ajunge jos.

Graham Jarvis a ajuns primul in acest punct si desi a fost intrebat daca doreste asistenta, britanicul a spus ca nu si a inceput coborarea nerealizand ca a ajuns la Homers donwhill. Desi a fost pe un drum forestier ingust si aparent fara probleme, pe trasa era o ruptura de mal de circa un metru si jumatate.

"Am inceput coborarea insa doar cand m-am trezit in aer am realizat ca am ajuns la Homers downhill", a declarat Graham Jarvis. Pilotul Husaberg a sarit peste acea ruptura de mal si a reusit sa nu cada.

Nu acelasi noroc l-a avut Chris Birch, care a cazut si a pierdut timp, clasandu-se in final pe locul patru. Castigatorul de anul trecut a fost devansat si de alti doi din favoritii la victorie in 2011. Este vorba despre Xavi Galindo si Andreas Lettennichler. Desi a ajuns al doilea duminica, Galindo este deja cu peste 20 de minute in spatele lui Graham Jarvis la general.

"Mi-a placut traseul de azi singurul loc in care a fost mai dificil a fost trecerea prin rau de la inceput. Am pierdut mult timp pentru ca am avut si ceva probleme cu motocicleta, insa cel mai greu mi-a fost pe urcari cand gaseam rideri de la Expert si Hobby. Timpul este foarte important pentru noi si azi piloti de la celelalte categorii, cand se intersectau traseele, m-au facut sa pierd minute bune. Este totusi doar prima zi in munti", a explicat Xavier Galindo.

Mani Gyenes, romanul care a castigat in ianuarie Dakar-ul la clasa Maraton si se afla in acest moment pe locul doi in clasamentul general al Campionatului Mondial de Rally-Raid, a avut o zi dificila.

"Mi-am pierdut inca de la inceputul zilei pompa de la camel bag si am mers toata ziua fara apa. Singurul loc mai dificil de pe traseu, unde am pierdut timp, a fost in rau. Am stat foarte mult pe unele urcari care erau blocate de rideri de la Expert si Hobby. Ma bucur ca am ajuns la finisul din Gusterita pentru ca anul trecut din pricina conditiilor meteo am fost scosi de pe traseu mai devreme. Am trecut peste prima zi, ramane de vazut ce ne-a pregatit Martin si echipa lui in celelalte trei zile de off-road", a precizat Emanuel Gyenes.

Romanii acapareaza podiumurile de la Expert si Hobby

Prima zi a fost pe placul multora din riderii romani inscrisi in Red Bull Romaniacs. La clasa Expert Single avem spre exemplu podium integral romanesc. Paul Fratila a terminat primul cei 124 de km si a fost urmat de Tudorel Cristea si Ioan Tara.

Velox Racing echipa formata din Lucian Neaga si Daniel Conopan este lidera la Expert Team si au sanse sa pastreze trofelul de la aceasta categorie in Romania. Din 2006 incoace nu a mai castigat o echipa din tara Red Bull Romaniacs-ului cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

La Hobby Single, Victor Dobrota este lider dupa prima zi, in timp ce la Hobby Team pe locul doi se afla Tip Til Team, echipa formata din Dani Otil si Krisztian Nagy.

Powerpuff Girls au facut show la Hill Climb

Sorina Sandu si Andreea Goga, singurele fete de la Red Bull Romaniacs 2011 au ajuns cu bine la finisul primei zile si au facut un mic show pentru spectatorii veniti pe dealul Gusterita la Hill Climb. Urcarea de 220 m de la finisul primei zile a fost una pe care doar sase rideri au putut sa o parcurga in intregime, insa fetele si-au incercat norocul.

Chiar daca le-a costat ceva timp au facut de cateva ori urcarea pana la ultima terasa care permitea ajungerea la finis pe chicken line. Fetele au reusit ceea ce multi rideri de la Hobby nu au putut si asta a fost pe deliciul publicului.

Rezultate Ziua 1

Pro Class
1. Graham Jarvis - 4:03:13
2. Andreas Lettenbichler - 4:24:57
3. Xavi Galindo - 4:27:19

Expert Single
1. Paul Fratila - 4:09:47
2. Tudor Cristea - 4:09:54
3. Ioan Tara - 4:10:14

Expert Team
1. Lucian Neaga / Daniel Conopan - Velox Racing Team - 4:29:37 / 4:29:40
2. Enrico Maria Garavelli / Stefan Schrock - Ferlu on the Rocks - 4:34:47 / 4:35:00
3. Georg Teufl / Martin Moritzer - Hillinger KTM MX-Racing - 6:26:44 / 6:26:49

Hobby Single
1. Victor Dobrota - 3:23:34
2. Martin Lindtner - 3:34:18
3. David Fischer - 3:25:48

Hobby Team
1. Xavier Subirana / Pau Soler - TM Racing Spain - 3:28:49 / 3:28:53
2. Krisztian Nagy / Dani Otil - Tiptil Team - 3:35:02 / 3:35:06
3. Knut Rauch / Stefan Heinze - Enduroteam Gotha - 3:38:20 / 3:38:24

VIDEO! Red Bull Romaniacs: Cai putere in muntii Transilvaniei... OFICIAL! Poli Timisoara si Gloria Bistrita, retrogradate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x