Antena Căutare

România a câștigat 3 medalii la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe 2023. Finalele au fost în AntenaPLAY

România a fost reprezentată cu succes la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe 2023 din Duisburg. Românii se întorc cu 3 medalii dar și cu o expereință care îi va ajuta în carieră. Cătălin Chirilă, Oleg Nuță și Ilie Sprincean sunt românii care au urcat pe podium.

Colaj cu Cătălin CHirilă, Oleg Nuță și Ilie Sprincean Galerie
Românii au obțiut 3 medalii la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe 2023. | Profimedia & Agerpres

Parcursul românilor la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe 2023 s-a încheiat. Românii au participat la 10 probe. Oleksandr Komiahin, Tania Valeria Virijac, Cătălin Chirilă, Carmen Morawietz, Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă au depus un efort admirabil și au reprezentat România cu succes anul acesta la campionatele mondiale de kaiac-canoe 2023.

Performanțe deosebite pentru români la Campionatele monidale de kaiac-canoe 2023. Finalele au fost transmise în AntenaPLAY

Finalele la care au participat românii au fost transmise live și exclusiv în AntenaPLAY. Cătălin Chirilă a devenit campion monial la proba de 500 metri individual masculin și vicecampion mondial la proba de 1000 de metri. Românul în vârstă de 25 de ani a avut două curse spectaculoase, iar România are pentru ce să-i mulțumească! Cătălin Chirilă a terminat CM de kaiac-canoe cu aur și argint.

„Mă simt foarte bine, vă mulţumesc tuturor pentru încurajări. Iubesc această zonă. Cursa de 1000 de metri rămâne favorita mea. Dar o iubesc şi pe cea de 500 de metri, doar sunt campion mondial acum”, a declarat Cătălin Chirilă, după ce a cucerit aurul la 500 de metri, potrivit as.ro.

Oleg Nuță și Ilie Sprincean au reprezentat România în două finale la dublu. Prima finală, cea de 1000 de metri a fost terminată de cei doi portivi pe locul 3. După ce au câștigat bronzul, Nuță și Sprincean au concurat și în Finala de 1000 de metri care, chiar dacă nu le-a adus o medalie, le-a oferit calificarea la Jocurile Olimpice 2024.

Oleksandr Komiahin a lupat pentru România în Finala C1 M 5000 de la CM de kaiac-canoe 2023, însă nu a reușit să temrine cursa.

Felicitări tuturor sportivilor români care au depus un efort admirabil la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe 2023!

Românii se întorc acasă cu o medalie de aur, una de argint și una de bronz.

Citește șI: Ilie Sprincean şi Oleg Nuţă, bronz în Finala C2-1000 de metri la CM de kaiac-canoe 2023. Cursa a fost în AntenaPLAY | VIDEO

După CM de kaiac-canoe 2023 la care a câștigat două medalii, Cătălin Chirilă plănuiește o vacanță în Deltă

Înainte de a începe competiția de la Duisburg, Cătălin Chirilă a transmis că se anunță un campionat care merită urmărit.

„Urmează un campionat foarte important şi extrem de greu. În 2019, am trecut printr-un campionat de genul acesta şi am simţit greutatea şi anvergura acestei competiţii.

Merită să fie urmărită şi susţinută de toţi, absolut toţi oamenii pentru energia tuturor contează”, a spus Cătălin Chirilă, înainte de Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, de la Duisburg.

„Încercam să îmi imaginez cum e să câştig o nouă medalie de aur şi cred că satisfacţia e şi mai mare. Când am ieşit prima oară campion mondial eram oarecum în necunoştinţă de cauză şi nu ştiam ce o să se întâmple. Am mai trecut prin sentimentul acela şi, dacă reuşesc să reconfirm această poziţie, sentimentul o să fie multiplicat.

Cadouri îmi tot fac, sculele de pescuit sunt la ordinea zilei. După Campionatul Mondial primul cadou pe care mi-l voi face o să fie o vacanţă binemeritată în Deltă. Voi petrece alături de iubita mea, câteva zile foarte mult aşteptate”, a declarat Cătălin Chirilă pentru AntenaSport.

Ilie Sprincean și Oleg Nuță, locul 6 în Finala de la C2-500 m la CM de kaiac-canoe 2023. Cursa a fost în AntenaPLAY | VI... Simona Halep, prima declarație după ce s-a zvonit că ar avea o relație de iubire cu Joao Monteiro. Ce spune sportiva...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x