Antena Căutare

Romania are patru halterofili calificati la Olimpiada de la Londra

Dupa evolutiile de la Campionatele Mondiale de haltere, Romania a calificat patru sportivi, trei baieti si o fata, la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra. La competitia de la Paris, romanii s-au obtinut 1 medalie de bronz, 2 locuri IV si 2 locuri VI.

Nicu Vlad, presedintele Federatiei Romane de Haltere, a declarat ca fara ratarile lui Valeriu Calancea si Antonio Buci, delegatia Romaniei ar fi obtinut inca 15-20 de puncte, care ar fi permis calificarea inca a unui sportiv la Jocurile Olimpice.

''Am obtinut 2 locuri VI, 2 locuri IV si un loc III si am calificat 4 sportivi la JO. Daca mai castigam o medalie am fi indeplinit obiectivul stabilit de federatie. Dar Calancea a ratat, Sancraian a ratat un aur si un argint dupa parerea mea. Eu nu sunt multumit, era bine daca mai puteam califica un baiat. Dar nu intotdeauna obtii ce doresti. A fost prima si ultima sansa de a califica sportivi. Anul viitor, o natiune care nu a calificat sportivi mai are o sansa la campionatele continentale'', a declarat Nicu Vlad.

Presedintele FRH a adaugat ca nominalizarea celor patru sportivi care ne vor reprezenta la JO de la Londra se va face cat mai tarziu posibil, in luna iunie: ''Vom stabili la momentul oportun, cel mai probabil in mai-iunie anul viitor, chiar si mai tarziu. In mai vom da o lista cu 6-7 sportivi si urmeaza sa o definitivam cat mai tarziu, in functie de accidentari. Sedinta tehnica va avea loc in iulie, cu cateva zile inainte de Jocurile Olimpice''.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Del Piero vrea sa joace fotbal pana la 40 de ani... Constantin Stefan e noul antrenor al celor de la HCM Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x