Antena Căutare

Romania - Franta: "Doar victoria ne tine in viata". Urmareste LiveTEXT pe a1.ro de la 21:30!

6 septembrie este ziua in care nationala de fotbal a Romaniei joaca cel mai important meci al calificarilor. Tricolorii vor intalni marti seara, la inaugurarea Arenei Nationale, formatia Frantei, iar un esec va reduce drastic sansele de calificare la Campionatul European din 2012.



Meciurile all-time:
Data Oras Partida Scor

















Meciul este programat sa inceapa de la ora 21:30 si va putea fi urmarit liveTEXT si pe Antena1.ro


Laurent Blanc:
"Meciul e mai important pentru voi decat pentru noi"

Selectionerul Frantei a declarat la conferinta de presa sustinuta astazi ca meciul cu Romania e unul important dar nu decisiv pentru echipa sa.

La Bucuresti, antrenorul ce si-a facut un nume pe Chaban-Delmas a inceput pe un ton grav: „E un meci important pentru noi, dar e mai important pentru voi".

Apoi a evitat elegant intrebarile jurnalistilor romani, care doreau sa afle de la el ce nu aflasera de la Piturca: „Nu e problema mea daca Romania de acum e mai buna sau mai slaba decat cea pe care am invins-o in octombrie. Am urmarit-o si stiu doar ca e mai tanara. Au destule argumente sa ne puna probleme".

Victor Piturca: "Franta este favorita"

Antrenorul echipei nationale de fotbal, Victor Piturca, afirma ca Franta este favorita in confruntarea de marti. "Francezii sunt extrem de puternici, nu au o coeziune foarte buna dar jucatorii sunt foarte puternici. Daca vom bate atunci le vom fi superiori. Asta le-am si explicat jucatorilor: in aceste jocuri se nasc vedete, echipe", a spus el, intr-o conferinta de presa pe care a sustinut-o luni.

"Am avut putin timp la dispozitie sa pregatim meciul. Franta este echipa mai valoroasa, cu prima sansa la victorie. Un egal ar fi un rezultat bun pentru palmares, dar pe noi ne intereseaza doar victoria!", a spus selectionerul, care crede ca intalneste o formatie a Frantei mai slaba ca acum trei ani: "Franta de la EURO 2008 era mult mai puternica decat cea de acum. Si ei sunt in constructie, ca si noi.

National Arena se inaugureaza dupa 3 ani

Dupa 3 ani de asteptare, a venit si ziua cea mare pentru Arena Nationala. In aceasta seara, ea va fi inaugurata, odata cu disputarea partidei de fotbal Romania-Franta. Zeci de mii de oameni sunt asteptati la acest eveniment, asa ca si masurile de securitate sunt speciale.

Noua arena Nationala are 55.000 de locuri. Spectatorii vor patrunde pe 94 de cai de acces iar in caz de urgenta ar putea parasi arena cu ajutorul celor 40 de scari de evacuare.

Asa cum a fost si Stadionul 23 August, Arena Nationala este o constructie de dimensiuni impresionante. In timpul lucrarilor au fost necesare 700 de tone de cabluri metalice, aproape 70 de mii de metri cubi de beton si peste 7 mii de tone de armaturi.

Terenul va fi protejat de un acoperis retractabil, astfel ca stadionul poate fi folosit oricand, indiferent de vreme. In doar 20 de minute, toti cei 55 de mii de spectatori pot intra pe stadion, iar evacuarea de urgenta se poate face si mai repede: in numai 8 minute. In plus, sapte puncte de prim ajutor sunt amenajate in interiorul Arenei.

Constructia National Arena a durat 3 ani, iar lucrarile au costat 131 de milioane de euro.

Echipele probabile:

Romania: Tatarusanu - Sapunaru, Chiriches, Goian, Rat - Cocis, Bourceanu, C.Lazar - Nicolita, Stancu, Tanase;
Antrenor: Victor Piturca;

Franta: Lloris - Sagna, Rami, Abidal, Evra - M'Vila, A. Diarra, Nasri - Remy, Benzema, Ribery;
Antrenor: Laurent Blanc;

Arbitru: Howard Webb.

Clasament Grupa D:

1. Franta 7 5 1 1 11-3 16p
2. Bosnia 7 4 1 2 10-7 13p
2. Belarus 8 3 3 2 6-4 12p
4. Romania 7 3 2 2 10-6 11p
5. Albania 6 2 2 2 4-6 8p
6. Luxemburg 8 0 1 7 1-15 1p

Meciuri programate pe 6 septembrie

Romania - Franta
Bosnia - Belarus
Luxemburg - Albania


Mai sunt de disputat:

7 octombrie: Bosnia - Luxemburg, Romania - Belarus, Franta - Albania

11 octombrie: Albania - Romania, Franta - Bosnia.

foto:gsp

Cinci meciuri decisive care au schimbat istoria echipei nationale... VIDEO! Vezi probabil cea mai proasta executie de la 11 metri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x