Antena Căutare

România s-a calificat la Euro 2024! Tricolorii au învins Israelul, scor 2-1, în deplasare!

Naționala de fotbal a României a învins Israelul, în deplasare, scor 2-1, în penultimul meci din grupa I, și s-a calificat la Campionatul European din Germania, ce va avea loc anul viitor. Golurile au fost marcate de Pușcaș și Hagi, respectiv Zahavi.

România s-a calificat la Euro 2024! Tricolorii au învins Israelul, scor 2-1, în deplasare! Galerie
Nationala de fotbal a României s-a calificat la Euro 2024 | hepta.ro

România avea patru puncte peste Israel înaintea meciului direct și trebuia să obțină cel puțin un egal, la Felcsút, pentru a-și asigură de prezența la EURO 2024 din Germania.

Nici bine nu a început partida și gazdele au izbutit deschiderea scorului. Elevii antrenați de Edi Iordănescu au fost surprinși în minutul 2, atunci când Vitor a deviat o centrare venită din corner, iar Zahavi a trimis cu capul în poarta lui Moldovan.

Tricolorii n-au acuzat șocul primirii golului și în minutul 10 au restabilit egalitatea prin mult criticatul Pușcaș. După o cursă frumoasă a lui Rațiu, balonul a ajuns la Drăguș, al cărui șut din afara careului a lovit bara, iar atacantul de la Genoa a apărut primul la balon și a trimis cu capul în plasă.

Atacurile noastre au continuat și în minutul 24, Drăguș a ratat o șansă uriașă pentru de a-și aduce echipa în avanaj, după ce a șutat în bară din interiorul careului.

Gazdele au replicat prin Gloukh, al cărui șutează din unghi a fost respins de portarul Moldovan.

În minutul 38, Răzvan Marin i-a pasat lui Pușcaș, care a trimis senzațional cu călcâiul, dar balonul a ajuns în brațele portarului israelian. A fost și ultima ocazie a primei reprize.

După pauză, tricolorii au început în forță și au ratat două bune șanse de a înscrie prin Pușcaș și Screciu. Atacurile românilor au continuat și aveau să fie răsplătite în minutul 63.

După o cursă a lui Pușcaș, mingea a ajuns la Răzvan Marin ce a prelungit pentru Ianis Hagi, iar acesta a marcat din a doua încercare cu un șut la colțul scurt.

În minutul 74, elevii antrenați de Edi Iordănescu puteau închide meciul. Răzvan Marin a scapăt singur spre poartă, i-a pasat în lateral lui Mihăilă, însă acesta a ratat cu poarta goală. Jucătorul celor de Parma și-a continuat seara neagră și în minutul 85 a văzut cartonașul roșu după un fault din spate la decarul Israelului.

Chiar dacă au rămas în inferioritate numerică, tricolorii au reușit să controleze partida până la final și să se califice la Campionatul European din Germania de anul viitor.

În celălalt meci din grupa I, Elveția și Kosovo au remizat, scor 1-1. Cu un egal, marți, naționala noastră poate câștiga grupa! Confruntarea România- Elveția contand pentru Preliminariile Campionatului European din 2024 va fi live pe Antena 1 și AntenaPLAY și liveTEXT și VIDEO pe a1.ro, marți, de la ora 21:45.

În clasament, România este pe primul loc al grupei, cu 19 puncte, urmată de Elveţia, cu 17 puncte. Ambele echipe s-au calificat pentru turneul final. Pentru tricolori este a şasea oară când merg la turneul final al campionatului european, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016.

Au evoluat echipele:

ISRAEL: Glazer – Dasa (Kanichowsky 62), Miguel Vitor, S. Goldberg, Revivo (Baribo 77) - Peretz, Lavi (Abo Fany 62), Gloukh - Turgeman, Zahavi, Khalaili (Gorno 77). SELECŢIONER: Alon Hazan

ROMÂNIA: H. Moldovan - Raţiu, A. Burcă, Drăguşin, Bancu - R. Marin (Cicâldău 87), Screciu (M. Marin 77) – I. Hagi (Fl. Coman 65), Stanciu (Ad. Rus 87), Drăguş (Mihăilă 65) - G. Puşcaş. SELECŢIONER: Edward Iordănescu

Meciurile rămase de disputat în Grupa I a preliminariilor EURO 2024

21 noiembrie 2023

ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția (LIVE pe Antena 1 și AntenaPLAY), Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Cele mai noi informații despre confruntarea România- Elveția contand pentru Preliminariile Campionatului European din 2024 sunt pe as.ro si a1.ro. Partida va fi live pe Antena 1 și AntenaPLAY și liveTEXT și VIDEO pe a1.ro, marți, de la ora 21:45.

Meciurile de calificare ale României la Euro 2024 se pot vedea la Antena 1, din luna martie. Postul de televiziune al Antena Group va transmite partidele în care va juca România, care este în grupă cu Elveţia, Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x